Ziua Sportivului și Mișcării Olimpice

La  02 iunie 2019,  tradițional pe stadionul central al municipiului Edineț a avut loc evenimentul dedicat Zilei Sportivului și Mișcării Olimpice și deschiderea sezonului sportiv. Sărbătoarea a fost organizată sub patronajul Președintelui raionului dl Iurii Garas, susținut de deputatul în parlament dl Oleg Sîrbu și autoritățile publice locale din raion. Totodată acest eveniment are scopul de a lansa un îndemn  la o viață mai activă și echilibrată, subliniind beneficiile practicării sportului de către întreaga societate.

Participanți la această sărbătoare frumoasă sînt veterani ai sportului, sportivi, antrenori, suporteri, toți cei ce practică cultura fizică și sportul, fiind un bun prilej de a se aduna împreună pentru a petrece o zi într-o atmosferă activă și sportivă.

Startul sărbătorii a fost dat în piața din fața Consiliului raional.

 

Sărbătoarea sportului a întrunit echipe reprezentative ale tuturor genurilor de sport înregistrate în Școala Sportivă Edineț și Centrul pentru Tineret Edineț, echipe de sportivi din instituțiile de învățămînt și școlile sportive din raion.  

Cu mesaje pentru publicul prezent au venit dl Oleg Sîrbu, deputat în parlament, dl Iurii Garas, președintele raionului, dl Constantin Cojocari, primarul de Edineț, dl Igor Nepeivoda consilier rational și orășenesc din partea PDM, dl Alexandru Mansurov, veteran al sportului,  care au menționat despre importanț asportului în viața fiecărui cetățean, îndemnînd tînăra generație de a se implica mai active în lumea sportului.

Sărbătoarea sportului a început cu lansarea în înălțimi a simbolului păcii- porumbeii și baloane, care ne unesc pentru marele valori, indiferent de abilități sportive.

Evenimentul a fost precedat de competiții precum lupta națională trânta, kickbox K-1, box, mini- fotbal, volei și baschet, ridicarea halterei, tragerea otgonului, șahși dame, cros,  tenis de masa, triathlon forță, armwwrestling.

În cadrul sărbătorii au fost înmânate diplome, medalii și premii bănești veteranilor sportului, participanților la competițiile sportive din țară și peste hotare, instituțiilor de învățămînt, participante la competiții sportive de diferite genuri.

La finalul zilei au fost înmânate Cupa Președintelui raionului la fotbal și Cupa deputatului în Parlamentul RM la volei.

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.