Ziua roadei ediția 2018

La 27 octombrie 2018 în raionul Edineț,  cu ocazia încheierii anului agricol 2017-2018 și cu prilejul Zilei Lucrătorului din Agricultură şi Industria Prelucrătoare, de către Direcția agricultură, relații funciare și cadastru, cu susținerea Consiliului raional și Președintelui raionului Iurii GARAS,a fost organizat și desfășurat Festivalul-internațional „Ziua roadei -2018”. Această zi care marchează sfârşitul anului agricol, reprezintă o frumoasă ocazie de a aduce un omagiu oamenilor de la ţară, devotaţi gliei strămoşeşti.

Astfel, la frumoasa  sărbătoare, au participat agenți economici și producători agricoli din raion, conducerea raionului, în persoana dlui Iurii GARAS, președintele raionului, dl Oleg SÎRBU deputatîn Parlament, dl Igor NEPEIVODA, consilier, oaspeți din republică și de peste hotarele țării: dna Doina-Elena FEDEROVICI, vicepreședinte a Senatului din România, dl Marius-Constantin Budăi, președintele Comisiei Buget, finanțe și bani a Parlamentului României,  dl Petru-Relu TÎRZIORU, primar de Săveni, România,  dl Cristian AMARANDEI, șef Inspectoratul Situații de urgență, Botoșani, dl Cristian DELIBAȘ, șeful Direcției Agricultură Botoșani, dl Nicolai RADIONOV,  Ukraina, primari.

De către gazde și oaspeți au fost aduse mulțumiri tuturor truditorilor pământului,  pentru munca  grea, dar nobilă căreia se  dedică cu dăruire, pentru ceia că știu să depășească dificultăţile şi greutăţile cu care se confruntă,s-a făcut o trecere în revistă a rezultatelor anului de producere.

Ziua agricultorului prezintă și o oportunitate de a menționa agențiieconomici și participanții la lucrările agricole, ce au obținut rezultate bune în anul curent. Un șir de producători agricoli, oaspeți și lucrători ai Direcției agricultură au fost menționați cu diplome. 

Sărbătoarea a fost condimentată cu muzica, sărbătoriții bucurându-se și de o masa festivă.

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.