Ziua lucrătorului medical și a farmacistului 2019

La 13 iunie, în raionul Edineț este sărbătorită «Ziua lucrătorului medical și a farmacistului». În Republica Moldova, Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului a fost instituită prin Decret prezidenţial în anul 1994, pentru a oferi ocazia de a onora, în mod oficial, oamenii care stau la straja sănătăţii societații.
Sănătatea este cea mai de preţ comoară a unui om. Numai omul sănătos poate produce bunuri, genera bogăţii materiale şi spirituale, poate participa activ la dezvoltarea societăţii, iar medicul este cel ce vine în ajutor pentru a soluţiona problemele de sănătate, ghidându-se în activitatea sa, de obligaţia supremă fixată în Jurământul lui Hipocrate.
La eveniment au fost prezenți medici, asistenți medicali, lucrători farmaceutici.

Cu această ocazie, Președintele raionului Edineț dl Iurii Garas a adresat un mesaj de felicitare tuturor lucrătorilor medicali din instituțiile medicale publice din raion. În semn de recunoștință pentru aportul depus în asigurarea raionului cu servicii medicale calitative, dl Iurii Garas a înmânat diplome din partea Ministerului sănătății, muncii și protecției sociale și a Consiliului raional.
Către colegi s-au adresat șeful IMSP „Spitalul raional Edineț” dl Anatolie Guțu

și șeful IMSP „ Centrul de sănătate Edineț” dl Oleg Guțan

cu cuvinte de mulțumire și susținere pentru toţi cei care şi-au asumat misiunea și responsabilitatea de a sluji cu devotament și credință acestei umane și frumoase profesii, care își onorează cu cinste și multă măiestrie profesională obligațiile de serviciu, muncind cu jertfire de sine.
Cu discursuri de felicitare au venit și dna Șontea Lilia, șef IMSP „Centrul de sănătate publică”, dna Aliona Pistriuga, șef al Agenției Teritoriale de Sănătate Edineț, reprezentanții sindicatelor din medicină dl Gheorghe Mîndreanu.

Felicitarile au fost completate prin cîntece de interpreta de muzică ușoară și populară din Republica Moldova, Olga Ciolacu.

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.