1.Vizita dnei Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării la Edineț

La 23 mai 2019 cu o vizită de lucru în raionul Edineț au venit dna ministru Monica Babuc și reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării dl Valentin  Crudu, dl Vitalie Babălău, dna Victoria Catanoi. 

În drum spre Edineț dna Monica Babuc a făcut mai întâi un popas la Cupcini. Aici dna ministru a  fost întâmpinată de dl Oleg Sîrbu, deputat în Parlament, dl Iurii Garas, președintele raionului și dl Ivan Ostafiiciuc, primarul de Cupcini.

Prima vizită dna ministru a făcut-o la primăria Cupcini, ca mai apoi să vină la Casa de cultură din localitate, bibliotecă și ungherașul viu, însoțită de toți membrii delegației, conduși de către primarul orașului dl Ivan Ostafiiciuc. În trecerea subterană, recent reparată, Dumneaei a făcut cunoștință cu o expoziție a desenelor și  picturilor  copiilor din oraș.

Mai apoi s-au deplasat la Școala de Arte, unde au fost întâmpinați cu pâine și sare de discipolii școlii și părinți, pentru a deschide oficial Școala renovată. Panglica a fost tăiată de dna Monica Babuc, dl Oleg Sîrbu, dl Iurii Garas și dl  Ivan Ostafiiciuc.  Deschiderea școlii a urmat cu un raport de activitate și un recurs în istoria școlii, prezentat de către directorul Școlii de Arte dna Lilia Miaun. Întâlnirea a continuat cu un concert prezentat de elevii și pedagogii școlii. La plecare dnei ministru i-a fost înmânat un buchet de flori și un tablou, pictat de elevii acestei școli.

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.