Un copil iinformat – un copil protejat

Pe teritoriul Republicii Moldova este lansată camapania ,, Un copil iinformat – un copil protejat,,. Scopul campaniei este de a reduce comportamentul delicvent şi a riscului de victimizare, sensibilizarea și responsabilizarea copiilor privind consecinţele negative a consumului de droguri, alcool, tutun,  sporirea nivelului de autoprotecţie în diverse situaţii, amplificarea sentimentului de siguranţă în rîndul copiilor, crearea mediului prietenos şi predispunerea lor la o comunicare mai eficientă, atragerea copiilor în activităţi de voluntariat şi dezvoltarea iniţiativei de informare pentru extinderea mesajelor la un număr cît mai mare de copii.

Astfel, la 24.07.2014 de către Inspectorul Superior al Biroului Siguranță Copii al Inspectoratului de Poliție Edineț au fost desfășurate activități informative-educative la tabăra de odihnă ,,Poienița Veselă,, s. Ruseni r. Edineț. Copiilor le-au fost oferite mai multe tematici ca: abandonul de domiciliu, violența, răspunderea contravențională și penală în rîndurile copiilor. Total au fost familiarizați 300 copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.