Ședința Comisiei Raionale Extraordinară de Sanatate Publică a Raionului Edineț

Miercuri , 26 februarie curent, in baza Hotaririi Comisiei Nationale extraordinare de sanatate Publica din 02 februarie a.2020 a  fost convocata   in ședință, Comisia Raionala Extraordinara de Sanatate Publica a Raionului Edinet, unde a fost abordata problema  ,, Privind situația epidemiologică la infecția cu Coronavirus de tip nou (COVID -19), gripă,infectiilor acute a cailor respiratorii superioare ( IACRS) și infectiilor respiratorii acute severe ( SARI),  măsurile de prevenire și răspuns şi care sunt viitoarele măsuri ce vor fi întreprinse în raionul Edinet” Sedinta a fost prezidata de presedintele Comisiei Extraordinare de Sanatate Publica d-l Gheorghe Pulbere

Raportul privind situatia epidemiologica la infectiile respiratorii acute, gripă, infectia prin Coronovirus de tip nou a fost prezentată de Vasile Bejenari sef sectie epidemiologia maladiilor transmisibile si managmentul urgentelor de sanatate publica din cadrul Directiei CSP Edinet a Agentiei Nationale pentru Sanatate Publica. Au fost abordate problemele ce tin de asigurarea intitutiilor medicale cu echipament de protectie, substante biodistructive, medicamente, reactualizarea Planurilor institutionale de actiuni in situatii de urgentă si situatii exceptionale.

În cadrul ședinței, instituțiile medico-sanitare publice au raportat    privind asigurate cu măști medicinale, mănuși de protecție și medicamente necesare.

 De asemenea, la momentul actual, Centrul Sănătate Publică Edinet monitorizeaza saptaminal circulatia virusurilor gripale si non gripale ca punct sentinela in cadrul supravegherii epidemiologice  conform ordinului MSMPS nr.1103 din 02 10.2019 

Hotărîre

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.