Proiectul Energie și Biomasă.

Astăzi, 26 iunie 2018, în sala de ședințe a Consiliului raional a avut loc întîlnirea  cu beneficiarii Proiectului Energie și Biomasă din raionul Edineț.

La întîlnire au participat: dl Iurii GARAS, Președintele raionului Edineț, dna Tatiana Crăciun, specialist superior, Proiect Energie și Biomasă în Moldova, dna Rodica CHIRIAC, șefa Secției Economie, dl Petru  Siminițchi, Specialist principal cu atribuții de manager energetic și reprezentanții Primăriilor Parcova, Ruseni, Tîrnova și Hincăuți.

Presedintele raionului, Iurii GARAS s-a adresat cu mulțumire pentru  finanțările acordate în raionul Edineț  de la Proiectul  de Energie și Biomasă, iar instituțiilor  beneficiare  le-a urat succese în continuare și să depună  toate eforturile pentru asigurarea  durabilității proiectelor.

Dna Tatiana Crăciun a prezentat rezultatele proiectului la nivel de republică pentru perioada de activitate a proiectului 2011-2018 și rezultatele implementării proiectului în raionul Edineț.

Instituțiile care au beneficiat de finanțare sînt:

  • Gimnaziul s. Parcova – centrală termică pe biomasă;
  • Gimnaziul s. Ruseni– centrală termică pe biomasă și panouri solare pentru apă caldă menajeră;
  • Gimnaziul s. Tîrnova – centrală termică pe biomasă;
  • Grădinița de copii s. Hincăuți – panouri solare pentru apă caldă menajeră.

Suportul Uniunii Europene pentru implementarea acestor proiecte a constituit 184 000 Euro.

Directorii instituțiilor nominalizate au menționat despre economiile de apă, energie electrică și termică care se obțin în urma exploatării acestor utilaje.

 

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.