Parteneriatul pentru Pace privind distrugerea pesticidilor si produselor chimice periculoase.

La 28 iunie 2018, președintele raionului dl Iurii Garas a participat la finalizarea Proiectului Fondului de încredere NATO – Parteneriatul pentru Pace privind distrugerea pesticidilor si produselor chimice periculoase.

La eveniment a participat Prim-ministrului Republicii Moldova dl Pavel Filip, ministrul apărării dl Eugen Sturza, sefii diplomațiilor acreditați în Republica Moldova din cadrul NATO, președinți de raioane.

Acest Proiect are o valoare de 2,2 milioane de euro din care contribuția României a fost de 635 de mii de euro.

În cadrul proiectului, de pe teritoriul Republicii Moldova au fost evacuate aproape 1.300 tone de pesticide, adunate în 15 depozite.

Ultimul lot de pesticide din Republica Moldova a fost evacuat din raionul Sângerei, sat. Alexăndreni, în preajma depozitului regional de stocare a pesticidilor, în cantitate de 31 tone din totalul celor 141 adunate din municipiul Bălți, Drochia,  Sângerei, Edineț. Deșeurile vor fi transportate în Polonia, pentru a fi distruse, în cadrul proiectului „Viață sigură fără deșeuri de pesticide” derulat de România și NATO, începând din 2003. 

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.