Marșul veteranilor – mesagerul Păcii

     Astăzi 6 mai 2015 a avut loc desfășurarea activității sub genericul „Marșul veteranilor – mesagerul Păcii”, consacrat aniversării a 70- a „Ziua Victoriei”  a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei și aniversării a 20-a de la crearea Uniunii veteranilor războiului în Afganistan din raionul Edineț. Activitatea a avut loc pe Piața centrală din fața Consiliului raional , organizată de către Centrul Militar Teritorial Edineț în parteneriat cu Consiliul raional Edineț și Primaria or. Edineț.

Participanții:

– Autoritățile publice locale.

– Veteranii celui de-al doilea Război Mondial

– Veteranii războiului din Afganistan

– Participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Centrala atomoelectrică Cernobîl

– Participanții la Conflictul armat de pe Nistru

– membrii familiilor ostașilor căzuți  în lupte

– elevii instituțiilor de învățămînt

– recruții

– colectivele de muncă

– colectivele artistice

– efectivul Armatei Naționale.

Evenimentul a fost deschis cu Mitingul Festiv, urmat de un Parastas în memoria celor căzuți pe cîmpurile de luptă, oficiat de  soborul de preoți de la Episcopia de Edineț și Briceniîn în frunte cu Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, depunerea florilor la monumentele ostașilor căzuți la datorie din Grădina Publică „Vasile Alecsandri”. Apoi a urmat concertul ansamblului „Ecoul Afganistanului” și ansamblului de muzică populară ”Mugurel”.

Veteranii și oaspeții de onoare au fost invitați la masa de pomenire în incinta restaurantelor „Paradis” și „Gurman”. Masa a fost binecuvîntată de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni.

     

 Președintele raionului Edineț                                               Iurii GARAS

Ex. Liliana Beleacov

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.