Limba Noastră cea Română

Și în acest an, la 31 august, la Edineț, a fost păstrată tradiția de a omagia Sărbătoarea Națională „Limba Noastră cea Română” în parcul orășenesc „Vasile Alecsandri”  pe aleea clasicilor.

Serbarea din acest an a fost deschisă cu un mic exurs,   prin biografia marelui Alexei Mateevici , cîntărețul înfocat al frumuseților „limbii noastre” a cărui versuri  sînt parte a imnului Republicii Moldova, prezentat de dna Adela Dovbenco, profesoară de limba română.

ziua limbii 2DSC_0282

Mai apoi cu o un mesaj de felicitare  s-a prezentat dna Angela Morari, specialist principal  Direcția educație, profesoară de limba română.

ziua limbii 2DSC_0303

Cu un omagiu cordial adus limbii române s-a adresat către cei prezenți la sărbătoare dl Iurii Garas, președintele raionului Edineț.

ziua limbii 2DSC_0288

Dnul Iurii Garas a accentuat, că în anul curent s-au adunat mai mulţi orăşeni să cinstească limba română, decât anterior. Şi, desigur, nu putea exista o ocazie mai potrivită de a felicita pe cei prezenți cu sărbătoarea și îndeosebi pe cei ce ne învață limba pentru a o vorbi corect și frumos, atât în instituții, cât și pe stradă  și în familie. Doar studierea aprofundată a istoriei limbii române este un prilej de a descoperi adevărul despre cine suntem, de unde venim și încotro trebuie să mergem.

De asemenea cu cuvînt salut a venit și șeful Secției Raionale Cultură dna Bazatin Angela,

ziua limbii 2DSC_0313

 

care ne-a amintit că:

În această limbă

Toată lumea plânge

În această limbă

Râde un pământ

Cid oar în limba ta

Durerea poți s-o mângăi

Iar bucuria

s-o preschimbi în cant.

Pe parcursul serbării, de către elevii din raion au fost recitate versuri și intrepretate cîntece despre limba noastră cea română, dragoste de țară și plai.

La finele evenimentului participanții au depus flori la poalele busturilor scriitorilor, pe care, cu bună seamă, le merită Stăpâna noastră – LIMBA ROMÂNĂ și mai ales promotorul acesteia, Poetul Mihai Eminescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.