Întîlniri în teritoriu

Utilizarea banului public – econom, eficient, eficace

Marţi, 28 iunie, în vizită de lucru la Consiliul raional Edineţ s-a aflat Maria Cărăuş, viceministru al Finanţelor. La întîlnirea organizată în sala de şedinţe a CR, au fost prezenţi preşedintele raionului Iurii Garas, şeful Oficiului Teritorial Edineţ al Cancelariei de Stat Boris Fedorişin, primarii localităţilor din raion şi contabilii din primării, colaboratorii Direcţiei Finanţe şi ai Trezoreriei Teritoriale.

Scopul vizitei, după cum a menţionat M. Cărăuş, a fost de a se documenta nemijlocit în teritoriu vizavi de implementarea Reformei Manageriale a Finanţelor Publice şi a se familiariza de la factorii de decizie despre problemele cu care se confruntă aceştia în direcţia respectivă.

În alocuţiunea sa, viceministrul s-a referit la unele aspecte ce ţin de implementarea reformei, a abordat subiecte vizavi de extinderea bazei fiscale a teritoriilor, raţionalizarea cheltuielilor în domeniul educaţiei.

Un subiect aparte l-a constituit bugetarea bazată pe programe şi performanţe şi unele modificări ce se vor regăsi în proiectul Bugetului de Stat pentru anul 2017, care vor veni în susţinerea financiară a administraţiei publice locale.

Maria Cărăuş a apreciat pozitiv activitatea echipei Direcţiei Finanţe Edineţ, menţionînd conlucrarea colegială şi binevoitoare a acesteia cu contabilii din raion care activează în sfera bugetară. Datorită acestui fapt, în raion se aplică şi se implementează cu succes toate indicaţiile din partea Ministerului Finanţelor al RM.

A urmat un dialog sincer între viceministru şi primari, contabili care au avut mai multe întrebări. La toate au primit răspunsuri clare şi exhaustive.

gala17se

gala16se

gala15se

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.