Inaugurarea oficiului „Bunicii Grijulii” la Edineț

La 11 septembrie 2018 la Edineț, în incinta Consiliului raional, a avut loc inaugurarea oficiului „Bunicii Grijulii” .

La evenimentul de inaugurare au participat: șeful adjunct al Poliției Naționale, dl Gheorghe Cavcaliuc​ împreună cu dna Galina Cotorobai, președintele Asociației Republicane  „Bunicii Grijulii”, care au fost întîmpinați cu pîine și sare de către președintele raionului  dl Iurii Garas, șeful Inspectoratului de poliție Edineț, dl Alexandru Rusu, primarul or. Edineț – dl Constantin Cojocari şi cei mai grijulii bunici din raion. 

Deschiderea oficiului a fost precedată de o slujbă de sfințire a încăperii.

Apoi cu cuvînt de salut a venit dl Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al Poliției Naționale, care a spus că proiectul „Bunicii Grijulii” a fost lansat pe toată țara, avînd ca scop sporirea responsabilității noastre și siguranței copiilor noștri în timp ce aceștia se deplasează spre școală sau casă. Ca țel a fost de asemenea mobilizarea membrilor comunității de vârsta a treia, cu experiență de viață, în educarea tinerilor, iar pentru părinți acesta vine ca o alternativă pentru a-și putea planifica mai efficient ziua. 

Președintele Asociației „Bunicii grijulii” din Republica Moldova dna Galina Cotorobai a menționat importanța lansării proiectului nominalizat. 


Proiectul „Bunicii Grijulii” are mai multe beneficii pentru cei care se implică, deoarece pe lângă faptul că sporește siguranța copiilor și îmbunătățește  relațiile dintre poliție și societate, acesta promovează și un mod de viață sănătos. Dar cel mai principal factor, ar fi schimbul informativ de experiențe între generații.

Ceea de ce au nevoie cel mai mult copii sunt lucrurile esențiale pe care bunicii le au din plin. Bunicii le oferă o dragoste necondiționată, bunătate, răbdare, umor, confort şi lecții despre viață.

Președintele raionului, dl Iurii Garas a menționat că proiectul este binevenit la noi în raion și își exprimă mulțumirea de implicarea activă a bunicilor-volutari din raion.

De asemenea despre importanț a desfășurării acestui proiect au vorbit și șeful organizației ”Bunici grigulii” Edineț dl Gavriliuc Vladimir, dl Constantin Cojocari, primarul municipiului Edineț, dl Alexandru Rusu, șeful Inspectoratului de poliție Edineț ș.a.

Din partea Ministerului Afacerilor Interne dl Gheorghe Cavcaliuc a înmînat mențiuni copiilor participanți la concursul desenelor pe tema bunicilor grijulii. De asemenea au fost menționați cei mai active participanți la proiect, angajați ai Inspectoratului de poliție și buneii-voluntari.

Voluntarii nu sunt remunerați pentru activitatea lor, în schimb, li s-au oferit cite un card de reduceri la rețeaua de farmacii „Familia” şi la supermarketul „Fourchette”

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.