Finalizarea încorporării de primăvară a tinerilor în serviciul militar în termen și deplin în Forțele Armare ale Republicii Moldova.

În Republica Moldova, încorporarea tinerilor în serviciul militar în termen în Forțele Armare, se desfăşoară de două ori pe an: cea de primăvară în lunile aprilie – iulie şi cea de toamnă în octombrie – ianuarie. În baza legislației în vigoare, durata serviciului militar în termen este de 12 luni.

Pe parcursul lunilor aprilie – iulie, în incinta Centrului militar teritorial Edineț, a activat comisia medico-militară și comisia de recrutare-încorporare, care a verificat, selectat și a repartizat tineri pentru îndeplinirea serviciului militar.

Recruţi să pregătesc către serviciu militar de 16 ani cînd sunt luaţi la evidenţa militară. Se desfăşoară multe activităţi educativ-patriotice unde participă aceşti tineri. În primăvara anului 2017, au fost organizate şi desfăşurate următoarele activităţi: lecţiile de bărbăţie în instituţiile de învăţămînt; jocurile militar sportive „Pe Meleagurile Natale”; dezvelirea monumentului „Glorie – Feciorilor Patrie” consacrat tuturor participanţilor la acţiunile militare; zilele uşilor deschise în unităţile militare şi altele. Ca rezultat în total din teritoriu de responsabilitate a Centrului militar teritorial Edineț (raioanele Briceni, Ocniţa, Donduşeni şi Edineţ) au fost încorporați 143 tineri. La prima etapă, care a fost desfăşurată în luna mai au fost încorporaţi 62 recruţi, iar la cea a doua 81 recrut.

La data de 26 şi 27 iulie anului curent la Centrul militar au fost adunaţi recruţi, părinţi, rezervişti, oaspeţi şi reprezentanţii unităţilor militare.

Oaspeții invitați au felicitat și au îndrumat tinerii pentru îndeplinirea serviciului militar destoinic, cu succes și curaj. De asemenea le-a dorit să devină bărbați adevărați și să treacă cu demnitate peste încercările ce-i așteaptă. Au fost mulțumiți și părinți care au însoțit fiii săi spre noua treaptă a vieții.

Totodată în lunele aprilie-iulie au fost trecuţi în rezervă soldaţi care au satisfăcut serviciu militar în termen.  Aceşti soldaţi au sosit în Centru militar pentru că prin exemplul propriu a demonstra cum armata din tineri băieţi, care numai păşesc în viaţi matură, vin bravi bărbaţi, educaţi, înstruiţi, care pot să apere familia şi neamul. Celor mai destoinici soldaţi li se vor înmîna cu diploma de onoare şi expedierea scrisori de gratitudene la instituţia de învăţămînt şi la domiciliu.

Primele luni viitorii apărători ai Patriei vor face cursul de instruire „Tînărului Soldat”, unde vor primi cunoştinţele de bază. În urma cursului de insrtuire şi depunerii jurămîntului militar, care este o tradiţie sfîntă a militarului, soldaţii vor fi repartizaţi în unităţile militare, unde o să însuşască maestria militară, armamentul, tehnica şi misiunile specifice pentru a deveni adevărat apărător a Patriei.

La finele zilei de încorporare toţi prezenţi la această activitate în faţa Centrului militar, au făcut o poză de amintire și viitori soldaţi s-au îmbarcat în autobus pentru deplasarea în unitățile militare.

Efectivul Centrului militar teritorial Edineţ și membrii comisiei de recrutare-încorporare exprimă mulţumiri părinţilor, medicilor, colectivului didactic, administraţiei publice locale şi tuturor care au contribuit la activităţile de încorporare.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.