Festivalului Familiei

 

Inspectoratul de poliţie Edineţ Vă informează că, la 15.05.2015 a fost elaborat planul comun cu APL, Direcţia de asistenţă socială şi protecţie a familiei, Direcţia de învăţămînt, cu privire la desfăşurarea şi organizarea măsurilor în cadrul „Festivalului Familiei”.

Astfel, la  21 mai curent  începînd cu orele 11.00 în incinta Inspectoratului de poliţie Edineţ a fost organizată şi de desfăşurată ziua uşilor deschise, în calitate de vizitatori fiind elevii instituţiilor de învăţămînt din or.Edineţ şi comunitatea în număr de 78 persoane. La activitatea dată a fost prezent şi parohul Bisericii din or.Edineţ Preotul Gheorghe acordînd sprijin moral şi spiritual prin predici dedicate valorilor familiei.

Vizitatorii au fost familiarizaţi cu competenţele Poliţiei în intervenţia şi soluţionarea cazurilor de violenţă în familie, modalitatea de sesizare a poliţiei, sprijinul şi asistenţa acordată victimelor violenţei în familie. Au fost prezentate scurt metraje cu genericul „Violenţa în familie”, „Abandonul de domiciliu” şi „Competenţele Poliţiei”.

Deasemenea angajaţii IP Edineţ, au atras o atenţie deosebită asupra pericolului şi consecinţele fenomenului violenţei în familie şi mecanismul de obţinere a ordonanţei de protecţie ca mijloc de protecţie pentru victimele violenţei în familie, precum şi distribuirea pliantelor şi posterelor de informare la acest capitol.

Totodată în cadrul acestei măsuri s-a reiterat despre neadmiterea cazurilor de părăsire a domiciliului de către minori. În scopul prevenirii cazurilor  abandonului de domiciliu data de 25.05.2015 este consacrată „Zilei Internaţionale a copiilor dispăruţi”,  astfel în cadrul acestei măsuri o atenţie deosebită a fost atrasă şi asupra acestui subiect.

Participanţilor  le-a fost adus la cunoştinţă despre abordarea condiţiilor ce pot determina abandonul de domiciliu, precum şi consecinţele ce pot surveni, înaintarea recomandărilor şi responsabilizarea părinţilor privind educaţia şi supravegherea copiilor, competenţele Poliţiei în intervenţia şi soluţionarea cazurilor de risc în care pot ajunge copiii în cazurile de abandon al domiciliului.

În final participanţii au fost familiarizaţi cu tehnologiile informaţionale, automobilele de serviciu speciale din IP Edineţ. Deasemenea în vederea sensibilizării opiniei tineretului asupra profesiei de poliţist s-a informat despre înmatricularea la studii în instituţiile poliţieneşti.

Inspector principal al Serviciului prevenire al SSP a IP Edineţ

maior de poliţie

Dana Tropoţel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.