Electrocutare în rîndul populaţiei

În după-amiaza zilei de 19 iunie 2018 în jurul orei 1830 în satul Rîșcova, r-nul Criuleni a avut loc un caz de electrocutare în instalațiile electrice casnice cu minorul Spătaru Ion, născut la data de 16 ianuarie 2004, soldat cu decesul acestuia.

În ziua menționată, în jurul orei 1830 Ion Spataru a hotărît să spele o pereche de încălțăminte în mașina de spălat automată. Pentru a o conecta  la energia electrică, accidentatul a luat un prelungitor asamblat în condiții casnice cu lungimea de circa 6m (la un capăt  prelungitorul era echipat cu o fișa (ștecher) pentru al  introduce în priză, la alt capăt contactele goale fară carcasă de protecție a prizei).

Fara sa-și dea seama de pericolul pe care îl prezintă contactele goale ale prizei, a introdus fișa prelungitorului într-o  priză din camera  din apropierea mașinii de spălat și s-a îndreptat spre mașina de spălat cu conductorul prelungitorului în mînă.

În timpul deplasării spre mașina de spălat din neatenție a provocat un scurtcircuit între contactele dezgolite ale prelungitorului, în urma căruia a fost electrocutat mortal. La strigătul victimei, mama care lucra în grădină s-a apropiat și l-a văzut căzut la pămînt. Dîndu-și seama că fiul a fost electrocutat, ea rapid a scos fișa prelungitorului din priză  și văzînd că fiul este fără răsuflare a chemat salvarea de urgență.

La moment cazul se investighează de catre Inspectoratul de poliție Criuleni și Inspectia Energetica Teritoriala Chișinău.

Inginer- inspector Inspectia Energetica Teritoriala Edinet                           Pislari Irina

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.