Consiliul raionului Edineț de comun cu Mișcarea „Hai Moldova” invită locuitorii raionului să curețe teritoriul raionului

Sâmbătă, 15 septembrie, mișcarea „Hai Moldova” invită toți doritorii de a curăța de deseuri teritoriul raionului Edineț. Evenimentul este pentru toți: copii, adolescenți, persoane mature – fiecare participă cum și cât poate. Cei care doresc să se implice sunt așteptați la primariile din comune și sate la ora 10.

„Gunoiul lăsat în natură, mai ales plasticul, acumulatoarele, echipamentele tehnice, cosmeticele nu dispar. Ele otrăvesc solul și se întorc la tine prin produse lactate, carne, fructe, legume și apă. Ajută-ne să oprim poluarea solului și a apelor. Vino la 15 septembrie la curățenia test pe pămîntul plaiului natal. Această curățenie este o simulare a evenimentului din 15 septembrie. În cadrul acestui eveniment, vom face cunoștință și vom testa modelul de curățenie propus pentru 15 septembrie”.

Participă

La data de 15 septembrie 2018 vom curăța Moldova de deșeuri chiar de Ziua Globală a Curățeniei! Participă și tu la cea mai mare mișcare civică din lume și ajută-ți țara și planeta să respire ușurată!

De ce să participi?

— Pentru că îți dorești să trăiești într-o lume curată și să fii sănătos, or acest lucru nu este posibil printre mormane de deșeuri;

— Pentru că participarea ta contează și schimbarea pornește de la tine;

— Pentru că vrei să te mândrești cu țara ta și cu realizările tale;

— Pentru că această mișcare își propune să mobilizeze la nivel mondial 5% din populația a 150 de țări participante, astfel încât să producem un impact real asupra mediului și asupra cetățeanului Planetei Pământ și crește gradul de conștientizare a daunelor aduse de deșeuri.

Te încurajăm să te echipezi cu saci și mănuși și ia-ți familia și prietenii la data de 15 septembrie 2018 și curăță localitatea ta de deșeuri.

Ce Vă mai rugăm să faceț?

În speranța că vă veți alătura eforturilor noastre de a mobiliza Moldova la curățenie, te rugăm:

  1. Să vă exprimați public susținerea pentru Ziua Națională/Globală de Curățenie, postând un filmuleț/o fotografie/un mesaj pe rețelele de socializare în care să explici de ce susții ideea de curățenie națională/globală, de ce este important cât mai multă lume să participe.
  2. Să îndemnați prietenii și urmăritorii tăi să participe la Ziua Națională/Mondială a Curățeniei la data de 15 septembrie 2018.
  3. Să îndemnați prietenii și urmăritorii tăi să marcheze, după posibilitate, zonele cu deșeuri din localitățile lor, astfel încât să știm exact ce avem de curățat la datade 15 septembrie.
  4. Să rugați informatori de opiniesă facă același lucru.
  5. Să participați la Ziua Națională/Globală de Curățenie în 15 septembrie 2018 oriunde te-ai afla pe planetă.

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.