Conferinţa regională nord „Dezvoltarea comunităţilor rurare prin prisma abordării LEADER şi a Grupurilor de Acţiune Locală ”

La data de 26 aprilie 2017 în incinta restaurantuluii „Paradis” a fost găzduită Conferinţa regională nord „Dezvoltarea comunităţilor rurare prin prisma abordării LEADER şi a Grupurilor de Acţiune Locală ”.

Conferinţa a fost organizată de către Asociaţia  Obşteaşca „Pro Cooperere Regională ”,  moderată de către dnul Sergiu Mihailov.

gal IMG_6840

La conferinţă au participat Vicepreşedintele raionului Edineţ dnul Valerian Ciobanu care a venit cu un mesaj de salut şi încurajare a autorităţilor locale de nivelul I în crearea Grupurilor de Acţiune Locală în scopul implementării proiectelor regionale, oaspeţi de onoare dnul Anatol Paladi consultant al Centrului de Consultanţă în Afaceri, mun. Chişinău, dna Stela Alexei consultant proiect SARD, dnul Vlad Ochiroşi manager Grupul de acţiune Locală „Valea Muntelui”, Bacău, România.

gal IMG_6837

gal IMG_6850

 

gal IMG_6845

Proiectul este orientat spre îmbogăţirea calităţii vieţii şi a condiţiilor de trai a populaţiei  din mediul rural prin crearea Grupurilor de Acţiune Locală. Primarii localităţilor din zona de nord au avut posibilialitatea de a se familiariza despre crearea GAL-urilor în România de la managerul dnul Vlad Ochiroşii.

Obiectivele proiestelui sunt :

–         de a stimula dezvoltarea comunitară durabilă prin crearea Grupurilor de Acţiune Locală;

–         de a consolida rolul societăţii civile în procesul decizional la nivel local şi naţional ;

Rodica CHIRIAC, șef Secţie economie

Tel. (246) 2-54-71

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.