Ziua ușilor deschise în incinta Inspectoratului de Poliție Edineț

Ziua ușilor deschise în incinta Inspectoratului de Poliție Edineț cu genericul ,,16 zile de activităţi împotriva violenţei în bază de gen”

 

La 08.12.2014  orele 13.00 în incinta Inspectoratului de Poliție Edineț a avut loc ziua ușilor deschise cu genericul ,,16 zile de activităţi împotriva violenţei în bază de gen”. La activitatea dată au participat 120 de elevi din instituțiile de învățămînt din or. Edineț, care au fost informați ce este violența, tipurile de violență, consecințele violenței, după care au fost difuzate 2 filmulețe scurt metraje cu denumirea ,,violența în familie,,. La finele informației predispuse invitații au fost sensibilizați despre activitatea polițienească și rolul poliției în societate.

Campania „16 zile de activităţi împotriva violenţei în bază de gen”,a fost  iniţiată în anul 1991, care cuprinde perioada 25 noiembrie, odată cu marcarea Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor şi se finalizează la 10 decembrie, în cadrul celebrării Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, fiind stabilită o conexiune simbolică între eliminarea violenţei împotriva femeilor şi drepturile omului.

Scopul evenimentului vizat este prevenirea şi combaterea violenţei pe criterii de gen prin creşterea gradului de conştientizare a diferitelor tipuri de violenţă, dezrădăcinarea acestui flagel, aplicarea mecanismelor disponibile de prevenire şi combatere la nivel comunitar, regional şi naţional.

Obiectivul principal al acestei Campanii este definitivat prin informarea publicului cu privire la violenţa bazată pe gen, atât la nivel naţional şi local, în vederea eliminării tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, sensibilizarea opiniei publice cu privire la cadrul legal-normativ existent în prevenirea şi combaterea violenţei în familie, precum şi protecţia victimelor, mobilizarea autorităţilor centrale şi locale, organizaţiilor neguvernamentale şi a comunităţii de a participa activ la prevenirea şi combaterea violenţei bazate pe gen şi a violenţei în familie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.