Ziua lucrătorului medical și a farmacistului 2018

La 14 iunie,  în raionul Edineț a fost sărbătorită «Ziua lucrătorului medical și a farmacistului». În Republica Moldova, Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului a fost instituită prin Decret prezidenţial în anul 1994, pentru a oferi ocazia de a onora, în mod oficial, oamenii care stau la straja sănătăţii societații.

Sănătatea este cea mai de preţ comoară a unui om. Numai omul sănătos poate produce bunuri, genera bogăţii materiale şi spirituale, poate participa activ la dezvoltarea societăţii, iar medicul este cel ce vine în ajutor pentru a soluţiona problemele de sănătate, ghidându-se în activitatea sa, de obligaţia supremă fixată în Jurământul lui Hipocrate.

La eveniment au fost prezenți medici, asistenți medicali, lucrători farmaceutici.

Cu această ocazie, Președintele raionului Edineț dl Iurii Garas a adresat un mesaj de felicitare tuturor lucrătorilor medicali din instituțiile medicale publice din raion. În semn de recunoștință pentru aportul depus în asigurarea raionului cu servicii medicale calitative, dl Iurii Garas a înmânat diplome din partea Consiliului raional.

 

Din partea Guvernului Republicii Moldova și Ministerului sănătății, muncii și protecției sociale diplome au fost înmânate de către reprezentantul Oficiului Teritorial Edineț al Cancelariei de Stat  dl Eugeniu Gîra.

De asemenea din partea  Consiliului raional Edineț  cu cele mai sincere felicitări a venit consilierul raional dl Igori Nepeivoda.

Către colegi  s-au adresat  șeful IMSP „Spitalul raional  Edineț” dl Anatolie Guțu și șeful IMSP „ Centrul de sănătate Edineț” dl Oleg Guțan cu cuvinte de mulțumire și susținere pentru  toţi cei care şi-au asumat misiunea și responsabilitatea de a sluji cu devotament și credință acestei umane și frumoase profesii, care își onorează cu cinste și multă măiestrie profesională obligațiile de serviciu, muncind cu jertfire de sine.

Cu discursuri de felicitare au venit și  dna Șontea Lilia, șef IMSP „Centrul de sănătate publică”, dna Aliona Pistriuga, șef al Agenției Teritoriale de Sănătate Edineț, reprezentanții sindicatelor din medicină dl Rusanovschi Victor și dna Sorocan Ecaterina.

Felicitarile au fost completate cu numere artistice prezentate de către orchestra de muzică populară „Ciocîrlia” și copii, laureați ai concursurilor zonale, naționale și internaționale.

Stimaţi  lucrători și vererani din domeniul medicinii și farmaceuticii!

Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional și al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului ethnic.

Vă doresc să fiţi mereu plini de energie, cutezanţă, răbdare, echilibru şi tenacitate, iar toate dificultăţile să le depăşiţi cu tărie şi încredere.

Sănătate, prosperitate, optimism, succese în plan profesional și personal!

Cu respect,

Iurii GARAS               Președintele raionului Edineț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.