Ziua comemorării victimelor catastrofei de la CAE Cernobîl”; Jocuri militar-sportive „Pe meleagurile natale” Încorporarea recruților în rândurile armatei Naționale.

La 24 aprilie 2019 la Edineț s-a desfăsurat un vast eveniment, care a cuprins 3 activități:

  • Aniversarea a 33-a „Ziua comemorării victimelor catastrofei de la CAE Cernobîl”;
  • Desfășurarea jocurilor militar-sportive „Pe meleagurile natale”, etapa raională 2019;
  • Încorporarea recruților în rândurile armatei Naționale.

Invitați au fost conducerea raionului și municipiului, participanții la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl, reprezentanții organizațiilor de veterani, recruit, tineret premilitar, elevi ai instituțiilor de învățământ.

Evenimentul a început cu depunerea florilor la monumentul ”Feciorilor patriei – Glorie” din parcul municipal întru înveșnicirea  memoriei victimelor catastrofei de la CAE Cernobîl, ca mai apoi toată coloană să se deplaseze la stadionul municipal.

Întru formarea în societate a conștiinței înalte de patriotism, a sentimentului de responsabilitate pentru destinul Patriei, a respectului față de veteran și întru promovarea imaginei Armatei Naționale, pe teritoriul stadionului au fost desfășurate expoziții de armament, muniții, echipament militar.

Cu un cuvânt de salut au venit: dl Vitalie Cuței, comandantul Centrului militar Edineț, dl Iurii Garas, președintele raionului, dl Morari, reprezentantul Cancelariei de Stat în teritoriu, dl Constantin Cojocari, primarul municipiului Edineț, colonel dl Ilie Ciocoi- comandant Brig.1a Infanteriei Motorizate Moldova, colonel dl Mihail Ciubaciuc- prim-adjunct Comandant al Trupelor de Carabinieri.

Mai apoi au început jocurile militar-sportive: alergări, ridicarea halterei, tracțiuni în brațe la bara fixă, demontarea-montarea pistolului-mitralieră, aruncarea grenadei la distanță, trageri din pușcă pneumatică, estafeta 4x100m, tragerea otgonului, concurs al ziarelor de perete. La probe au participat echipe de recruiți formate din liceeni, studenți ai colegiilor și școlilor profesionale.

Grupa de cercetare a prezintat elemente demonstrative de luptă corp la corp, orchestra militară a venit în fața celor prezenți cu un defileu.

La sfârșitul competițiilor, după efectuarea bilanțului de către colegiul de arbitri, au fost înmânate diplome și medalii învingătorilor.

Din partea Consiliului raional Edineț, de către Președintele raionului dl Iurii Garas, au fost înmânate premii veteranilor, participanți la lichidarea consecinților de la Cernobîl.

După servirea cașei ostășești din bucătăria de cîmp, o grupă de recruiti din raioanele Edineț, Ocnița, Briceni și Dondușeni,  petrecuți de către rude și prieteni au fost ambarcați în autobuse pentru deplasare la locul de petrecere a serviciului militar în termen.

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.