Vizita excelenței sale ambasadorului Germaniei la Edineț.

La  07 aprilie 2017 în orașul Edineț cu o vizită de lucru a fost excelența sa dna Ulrike Knotz, ambasador al Germaniei în Moldova.

ambasadorIMG_6618

ambasadorIMG_6621

ambasadorIMG_6623

ambasadorIMG_6625

Cu un cuvînt de salut a venit dl Iurii Garas, președintele raionului, care a mulțumit excelenței sale pentru bunăvoința de a vizita municipiul Edineț, pentru aportul adus de către Guvernul Germaniei în dezvoltarea economiei țării, pentru susținerea cu tehnică agricolă și mijloace financiare. Susținerea Guvernul Germaniei este prețioasă anume acum, cînd noi suntem în perioada de preaderare la Uniunea Europeană.

ambasadorIMG_6638

ambasadorIMG_6627

ambasadorIMG_6641

Apoi cu un discurs succint a venit și excelența sa dna Ulrike Knotz: Consider importantă vizita la Edineț, deoarece este o regiune importantă în care sînt semnate acorduri și oferite contribuții la dezvoltare, ca de exemplu la îmbunătățirea situației la IMSP „Spitalul raional Edineț”, care de curînd va deveni o instituție regională. De asemenea se contribuie la pavarea modernă a trotuarelor, iluminarea  stradală și pietonală. Este implicat GIZ prin aplicarea de proiecte în nordul republicii, prin acordarea finanțelor de la contribuabilii germani, deoarece  suntem state vecine și suntem la hotarele Uniunii Europene. Moldova la moment este la un proces de tranziție, proces complicat, de aceeia vecinii vin cu o susținere, pentru a face față provocărilor. Șanse pentru succese sunt și politica pentru dezvoltare este clară și în toate aveți susținerea Guvernului Germaniei, care este un mare investitor în Moldova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.