Vizita Dlui Pavel FILIP, Prim ministru al Republicii Moldova în raionul Edineț

 

La 6 mai 2016  în raionul Edineț în vizită de lucru s-a aflat dl. Pavel FILIP,  Prim – ministru al Republicii Moldova. Prim – ministrul a participat la o şedinţă cu activul raionului, organizată de către Preşedintele raionului Edineţ dl Iurii GARAS. Preşedintele raionului, Iurii Garas a deschis şedinţa cu un cuvînt de salut către primarii , Şefii serviciilor desconcenrate în raion, Preşedinţi de raione- prezenți la întrunire.   Discuțiilor au fost supuse diferite probleme pe care le întîmpinîă administrația publică locală.  La întîlnire  au fost prezenţi  dl Oleg SÎRBU , Deputat în Parlamentul RM,  dl Boris FEDORIŞIN,  Şef Oficiul Teritorial Edineţ al Cancelariei de Stat, reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Ulterior, Prim – ministrul  Pavel FILIP, însoţit de către Preşedintele raionului, Iurii GARAS, Vicepreşedinţii raionului,  Deputatul în Parlamentul RM, Oleg SÎRBU au participat la mitingul „ Marşul veteranilor – mesagerul Păcii” care s-a desfăşurat în piaţa Consiliului raional Edineţ, consacrat comemorării veteranilor celui de al doilea Război mondial, al războiului din Afganistan şi al conflictului armat de pe Nistru, dar şi al participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl. Evenimentul este organizat al doilea an consecutiv de către conducerea raionului.

Pavel Filip în discursul său a exprimat gratitudine veteranilor pentru asigurarea păcii şi a Independenţei ţării. „ Vom avea grijă ca valorile pentru care aţi luptat, dar mai ales, să fie protejate, valorificate pe deplin şi transmise tinerei generaţii” a subliniat Premierul.

În acelaş timp, Pavel FILIP a mai menţionat că valorile esenţiale pentru un stat modern şi prosper sunt:  toleranţa, solidaritatea, umanitatea, dorinţa de a propaga pacea şi nu violenţa, care, fiind puse în practică, asigură armonia şi înţelegerea în societate.

Prim – ministrul,dl Pavel FILIP, Preşedintele raionului, dl Iurii Garas împreună cu toţi reprezentanţii Guvernului şi  conducerea raionului au participat la ceremonia de instalare a capsulei la temelia monumentului celor căzuţi ( Afganistan, Nistru – 92, Cernobîl) organizată de către dl Vitalie CUŢEI, Comandant  al Centrul militar teritorial Edineţ. Apoi a urmat depunerea de flori la monumentul celor căzuţi în al doilea  Război mondial.

La sfîrşitul vizitei, Pavel FILIP a mers în vizită la mănăstirea „ Naşterea Domnului” din s. Zabriceni, unde a asisistat la slujba religioasă. În cadrul evenimentului, Episcopul de Edineţ şi Briceni, Nicodim, l-a decorat pe Premier cu distincţia „ Sfîntul şi dreptul Nicodim”, în semn de recunoştinţă pentru susţinerea Bisericii Ortodoxe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.