Vizită de lucru a viceministrului afacerilor interne dl Oleg BABIN

 

La 20 decembrie 2016 în raionul Edineț s-a aflat cu o vizită de lucru viceministrul afacerilor interne dl Oleg BABIN. La întrunire a participat conducerea raionului în frunte cu președintele raionului Edineț dl Iurii GARAS, șeful Inspectoratului de poliție dl Alexandru RUSU, conducători ai serviciilor desconcentrate și descentralizate a raionului.

Ședința a fost deschisă de către președintele raionului dl Iurii GARAS, care a oferit cuvîntul domnlui viceministru Oleg BABIN.

dscn1248

Domnul viceministru  a menționat că Ministerul Afacerilor Interne este instituția menită să apere valorile fundamentale ale societății: drepturile și libertățile cetățenești, proprietatea privată și publică, ordinea și liniștea publică. Totodată dumnealui a menționat că activitatea Ministerului se desfăşoară exclusiv în baza şi pentru executarea legii, în interesul persoanei, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi demnităţii umane. Situaţia creată cere identificarea unui mecanism eficient de conlucrare între poliţie şi administraţia publică locală în vederea consolidării parteneriatului cu societatea civilă, precum şi asigurării unui serviciu poliţienesc transparent, accesibil şi responsabil pe întreg teritoriul ţării.

Primarul  de Edineț, dl Constantin COJOCARU a vorbit despre opotunitatea instituirii Poliției comunitare, expunînd totodată propunerea ca ea să fie în subordinea administrației publice locale, cu speranța  să avem o colaborare fructuoasă între minister și administrația publică locală, la nivel de fiecare comunitate.

Domnul Oleg BABIN a adus la cunoștință, că la începutul acestui an, Guvernul a aprobat Strategia de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020 care stabilește niște obiective îndrăznețe pentru instituție și care vor continua procesul de reformare instituțională a Poliției Naționale. Obiectivul-cheie al reformei MAI se încadrează în tendinţa de modernizare a sistemului afacerilor interne, avînd drept scop sporirea receptivităţii acestuia la necesităţile comunităţii.

De asemenea în viitorul apropiat va fi aprobat Statutul unic, care va stabili reguli pentru toți colaboratorii din subordinea ministerului. Totodată se va aduce la nivel și pachetul social pentru angajați: asigurarea cu locuință, achitarea chiriei de locuințe, foilor sanatoriale.

În activitățile ce țin de procesul de dezvoltare a Ministerului Afacerilor interne avem sprijinul Uniunii Europene, Ambasadelor SUA, China, Japonia. Ca exemplu de la Ambasada SUA a fost primit un lot de tehnică specializată pentru monitorizarea situației la frontieră.

Dl Oleg Babin a făcut o mică informație despre amendamentele la legea pentru pensionare a angajaților din subordinea Ministerului afacerilor interne.

În contextul discuțiilor au fost expuse întrebări și propuneri și de alți participanți la întrunire.  Domnul viceministru a  asigurat că problemele și propunerile parvenite pe parcursul întrunirii vor  fi prezentate conducerii țării pentru examinare și rezolvare.

La finele întrunirii atît președintele raionului dl Iurii GARAS cît și dl Oleg BABIN viceministru al Afacerilor Interne i-au felicitat pe cei prezenți cu ocazia apropiatelor sărbători de iarnă – Crăciun și Anul Nou.

dscn1247dscn1246

dscn1245

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.