Tragedie fără margini în raionul Orhei

Tragedia s-a produs la data de 11.02.2019 în satul Bolohan raionul Orhei, în jurul orei 11.10.

Potrivit ofiţerului de presă Inspectorati de Poliţie(IP) Orhei, bărbatul de 29 de ani a legat de cablu de telecomunicaţii o piatră pe care a aruncat-o cu tot cu cablu peste copacii care cresc paralel cu linia de tensiune înaltă.  Astfel, piatra cu tot cu cablu ar fi căzut pe o linie de tensiune înaltă. El fiind la sol, a încercat să o tragă şi în acel moment s-a  petrecut electrocutarea.

Bărbatul care a decedat era căsătorit şi avea doi copii, şi era din localitatea Cihoreni, raionul Orhei. Fratele victimei spune că, în momentul tragediei, acesta era la muncă în satul Bolohan, din acelaşi raion, alături de alţi doi colegi, care erau angajaţii unei companii de telecomunicații din raionul Orhei, iar în momentul tragediei, conectau la internet o familie din Bolohan.

Faptul că nu a fost anunţat furnizorul de energie electrică despre lucrări a fost confirmat de responsabilul de relaţii cu presa de la Gas Natural Fenosa.

Reprezentanţii Gas Natural Fenosa spun că intervenţia era neautorizată şi s-a realizat cu încălcarea gravă a normelor de securitate.

Toate tipurile de lucrări în zonelele de protecţie se vor executa numai cu acordul Întreprinderii Reţelelor Electrice. Orice agent economic sau persoană fizică, care intenţionează să realizeze diferite lucrări în zone de protecţie a instalaţiilor electrice, urmează să depună o cerere scrisă la Operatorul de Reţea şi ulterior, întreprinderea electrică emite o permisiune incluzând toate măsurile de securitate, în primul rând.

IP Orhei a pornit o cauză penală în urma accidentului.

 

                                       Inspector Oficiul Teritorial Nord al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE),  Pîslari Irina

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.