SUBVENȚII ÎN AVANS PENTRU TINERI ANTREPRENORI

Vă informăm că  Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a lansat  al VI-lea apel de depunere a cererilor pentru solicitarea subvențiilor în avans, aferente plăților în avans pentru anul 2020.

Astfel, până la data de 6 iulie curent, tinerii și femeile fermieri pot depune cereri pentru a solicita plăți în avans în vederea utilării și renovării fermelor zootehnice, procurarea animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora, dezvoltarea infrastructurii post-recoltare și procesare, înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv, plantații viticole și pomicole, precum și pentru cultivarea fructelor și legumelor pe teren protejat (sere).

Subvențiile în avans, sunt oferite producătorilor agricoli care desfășoară pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.

         Menționăm, domeniile de sprijin prioritare:

–  stimularea investițiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;

– stimularea procurării animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora;

stimularea investițiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare;

–  stimularea investițiilor pentru producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri);

–  stimularea investițiilor pentru înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și plantațiilor pomicole.

Actele necesare pentru depunerea dosarului și obținerea subvențiilor în avans sunt plasate pe pagina web a Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului:

http://www.madrm.gov.md/ro/content/2483.

Cererile vor fi examinate de Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură.

Valoarea maximă a sprijinului financiar – 65% din valoarea costurilor eligibile (nu mai mult de 1 000 000 lei):

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.