START PROIECTULUI TRANSFRONTALIER MOLDOVA – ROMÂNIA

La data de 26 februarie 2021 a fost dat startul proiectului transfrontalier CBC  HERITAGE  T.E A.M. – Together Everyone Achieves More.         

Ce ne propunem:

Obiectivul general:

  • Îmbunătățirea atractivității turistice la granița Uniunii Europene în regiunea Edineț (MD)- Botosani (RO), pe principiile competitivității, cooperării și bunei vecinătăți, cu valorificarea patrimoniului cultural pentru strategii comune de promovare și produse turistice comune și servicii, până în anul 2024 Obiectivele specifice:
  • Dezvoltarea ofertei turistice transfrontaliere în cele 12 luni de implementare a proiectului cu un nou centru de informare și promovare și o sală de cultură imbunatatita prin dotarea cu 400 de scaune noi pentru a oferi comunităților din Edineț și Botosani oportunități noi de a valorifica potențialul istoric și cultural, sporind numărul de innoptari turistice.
  • Promovarea patrimoniului cultural comun material si imaterial în 4 conferințe și 2 festivaluri care valorifică zona transfrontalieră Edineț (MD) -Botosani (RO), în timpul celor 12 luni de implementare a proiectului.
  • Cresterea capacitatii a 70 de reprezentanți ai agențiilor de turism, entităților HO-RE-CA, personalului administrației publice locale care activează în domeniul culturii și turismului din Edineț (MD) în 6 luni de schimb de experiență cu colegii lor din Botoșani RO).

Proiectul va fi implementat de: Primaria Municipiului Edinet (MD) – Lider de proiect; Consiliul Raional Edinet (MD)- Beneficiar 1; Asociatia B-Right Media (RO)- Beneficiar 2; Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului “Prutul de Sus” (RO)- Beneficiar 3.

 

 

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.