Şcoală, bun găsit!

E început de toamnă, e început de un nou an şcolar. S-au înviorat curţile şcolilor, primindu-i cu drag şi dor pe elevii energici şi dornici de carte.

430 de copii şi-au îndreptat paşii, în dimineaţa zilei de 1 septembrie, spre gimnaziul „Grigore Vieru” din or. Edineţ, cu cel mai mare număr de elevi la treapta gimnazială. Îmbrăcaţi de sărbătoare, cu buchete de flori în mînă, veseli şi bine dispuşi, copiii au invadat curtea instituţiei de învăţămînt. Şi-au revăzut colegii, profesorii, împărtăşindu-şi aventurile din timpul verii.

La ora 8.30, prezentatorii Pavel Dutca şi Ana Carpovici au declarat deschis careul festiv consacrat primului sunet. Însoţiţi de elevii claselor a IX-a şi învăţătoarele Olga Rusu, Irina Neaun, Stela Perpeliuc, pentru prima dată pe teritoriul gimnaziului au păşit boboceii din clasa I – 73 de elevi.

Dreptul de a arbora Drapelul de stat a revenit celor mai buni elevi din clasa a IX-a Alina Cernova, Tatiana Ostaficiuc şi Denis Topală. Din partea gimnaziului s-au depus coşuri cu flori la bustul lui Grigore Vieru şi la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt.

Cu un mesaj de felicitare pentru elevi şi cadrele didactice s-a adresat Tatiana Fedorişina, directorul gimnaziului. Urîndu-le „Într-un ceas bun!”, dînsa a menţionat că în toate sălile de clasă s-a făcut reparaţie, pentru care fapt le-a mulţumit personalului tehnic şi părinţilor pentru suportul financiar. Elevilor le-a dorit succes la învăţătură, să fie sîrguincioşi şi ascultători.

Oaspetele Ovidiu Florea, directorul Şcolii de sport Edineţ, consilier raional, le-a adresat felicitări cadrelor didactice şi elevilor din partea Consiliului raional Edineţ, care a transmis în dar pentru elevii din clasele primare 77 de agende. Pentru gimnaziu dînsul a adus 3 volume „Istoria Moldovei”, editată de Asociaţia Istoricilor şi Politologilor „Pro-Moldova”.

Cu un cuvînt de felicitare a venit şi Igor Didîc, colaborator Inspectoratul de poliţie Edineţ.

Tamara Borosan, redactor al ziarului „Curierul de Edineţ”, în mesajul său către elevi, i-a îndemnat să înveţe bine şi să fie destoinici de numele pe care îl poartă gimnaziul. Grigore Vieru a iubit nespus de mult copiii, patria, graiul, neamul, şi o datorie a tinerei generaţii este să promoveze aceste valori supreme.

Învăţătoarea Irina Neaun a afirmat că gimnaziul este şi va rămîne prietenos copilului, cadrele didactice oferindu-le nu numai cunoştinţe, dar şi căldura inimii lor.

Trei generaţii – clasele I, V, IX, s-au contopit într-un flash mob.

Clopoţelul anunţînd începutul anului şcolar 2016-2017, elevii au intrat în sălile de clasă. Prima oră a fost ora de dirigenţie, cu genericul „Republica Moldova – un sfert de veac”, în contextul sărbătoririi a 25 de ani de Independenţă a ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.