Sărbătorirea Tricolorului

 

Moldova a marcat miercuri, 27 aprilie, Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat, simbolurile oficiale ale suveranităţii şi independenţei. Cu acest prilej, în Piaţa Ştefan cel Mare şi Sfînt din or. Edineţ, s-a organizat un miting, la care au participat autorităţile publice locale, reprezentanţi ai colectivelor de muncă de la instituţiile şi organizaţiile din oraş, elevi.

A inaugurat evenimentul Angela Bazatin, şef Secţia raională Cultură. Stela Belitei, şef Oficiul Teritorial de Informare al Parlamentului RM, a vorbit despre evoluţia Drapelului de Stat, menţionînd  că Tricolorul a fost desemnat drapel oficial al Republicii Moldova de primul Parlament pe 27 aprilie 1990. Atunci regretatul deputat Gheorghe Ghimpu a fost cel care a arborat, pentru prima dată, tricolorul pe cupola Parlamentului. Ziua Drapelului de Stat a fost instituită pe 23 aprilie 2010.

Mesaje de felicitare către cei prezenţi cu prilejul solemnităţii şi alocuţiuni despre trecutul şi prezentul Tricolorului, aducîndu-i-se elogii, au rostit Valerian Ciobanu, vicepreşedinte al raionului Edineţ, şi Constantin Cojocari, primarul or. Edineţ.

Pe final, a răsunat Imnul de Stat al RM şi a fost arborat Drapelul de Stat al ţării, simbolul identităţii noastre naţionale.

La monumentul lui Ştefan cel Mare s-au depus flori şi coroane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.