Salubrizarea malurilor rîului Ciughur

Centrul Naţional de Mediu la salubrizarea malurilor rîului Ciughur !

Centrul Naţional de Mediu a invitat din nou la salubrizare . De data aceasta acţiunea a avut loc la nordul ţării, în localităţile amplasate pe cursul rîului Ciughur. Salubrizarea de primăvară a rîului Ciughur a avut loc  astăzi  pe data de 23 aprilie 2015 între orele 09.00 şi 15.00.

Campaniei CNM s-au alăturat primăriile localităţilor amplasate de-a lungul rîului Ciughur şi tinerii care îşi fac studiile în gimnaziile şi liceele din raionul Edineţ, şi anume: or. Cupcini, s. Ruseni, s. Goleni, s. Brătuşeni, s. Stolniceni,  s.Fîntîna Albă, s. Parcova.

Evenimentul de deschidere a Campaniei de salubrizare a început în oraşul Cupcini la orele 13.00,  la care au participat  cu un mesaj de sălutare Preşedintele Raionului Edineţ, dl Iurii GARAS, reprezentantul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău, reprezentanţi ai Ministerului Mediului , primarul oraşului Cupcini dl Ivan OSTAFICIUC  şi  Şeful  Inspecţiei ecologice Edineţ dl Petru JACOTA.

       Totodată,  în cadrul evenimentului de deschidere a fost organizat un flash – mob pentru protecţia rîuluI Ciughur, cu accent pe promovarea standardelor de mediu la nivel European cu participarea tinerilor care îşi fac studiile în liceele şi gimnaziile din oraşul Cupcini. La acţiunea de salubrizare au participat circa 400 de participanţi din or. Cupcini şi circa 1000 de participanţi din celelalte localităţi amplasate pe cursul rîului.

       Echipamentul necesar pentru desfăşurarea acţiunii a fost asigurat de Centrul Naţional de Mediu. Campania de salubrizare a fost organizat în contextul proiectului “ Promovarea valorilor ecologice europene la nivel local în Republica Moldova” implementat de CNM cu suportul Ambasadei SUA la Chişinău, al cărui scop este de a promova valorile şi standardele europene de mediu în Republica Moldova.

     Sperăm mult,  ca elanul celor care s-au alăturat  la  acestă acţiune să fie de folos şi să vedem alături de ei mulţi alţi cetăţeni responsabili şi dornici să-şi aducă personal aportul la curăţirea mediului ambiant. Succesul vine dacă suntem uniţi, dacă există responsabilitate civică şi spirit de echipă.     Iar schimbarea vine doar dacă depunem efort!

Preşedintele raionului Edineţ                                                   Iurii GARAS

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.