Programul ”EU4Moldova: Comunități Locale”

Astăzi, la Edineț a avut loc inițierea programului „EU4Moldova: Comunități Locale”.

Urmărind prioritățile Guvernului Republicii Moldova și ale cetățenilor săi, programul „EU4Moldova: Comunități Locale” vine să contribuie la bunăstarea populației locale. Scopul acestuia este de a îmbunătăți calitatea vieții și de a atenua consecințele economice și sociale provocate de COVID-19 în mai multe comunități din Republica Moldova, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a acestora.

Programul va fi implementat primordial în trei raione: Leova, Edineț și Strășeni, în perioada 2022-2025. 

Vicepreședintele raionului Edineț, Ion Nistor, a salutat prezența managerului de proiect a Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Thomas Foerch; șefului Oficiului Teritorial Edineț al Cancelariei  de Stat, Eugeniu Mohorean; șefei Secției Planificare și Cooperare Regională Agenția de Dezvoltare Regională Nord, Elena Boboc; filialei Edineț a Camerei de Comerț și Industrie, reprezentată de dna Natalia Goreacica; primarilor din localitățile raionului Edineț, mediului de afaceri, asociațiilor neguvernamentale, exprimându-și speranța în implementarea cu succes a programului sus-menționat.

Șeful Oficiului Teritorial Edineț al Cancelariei  de Stat, Eugeniu Mohorean a mulțumit pentru suportul acordat primăriilor de către GIZ și a menționat, că în cadrul programului “EU4Moldova: Comunități Locale” Cancelaria de Stat a Republicii Moldova participă în calitate de partener politic.

Reprezentanta ADR Nord, Elena Boboc a  mulțumit Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) pentru suportul oferit în implementarea politicii de dezvoltare regională și pentru excelenta colaborare de aproximativ 12 ani.

Thomas Foerch a menționat, că îmbunătățirea calității vieții în Republica Moldova este un scop, care poate fi atins doar prin eforturi comune, iar GIZ își asumă cu deplină încredere susținerea acestora.

În cadrul evenimentului, reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au prezentat componentele programului: Îmbunătățirea capacităților autorităților publice locale pentru furnizarea eficientă a serviciilor publice și Crearea oportunităților economice, implementată în parteneriat cu Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA).

Programul „EU4Moldova: Comunități Locale” este finanțat de Uniunea Europeană, Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare (ADC) și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone – Asistența Poloniei și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) și Solidarity Fund PL (SFPL) în Moldova.

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.