Prim – ministrul Iurie Leancă în vizită la Edineţ.

Joi 7 august , Premierul Iurie Leancă a efectuat o vizită de lucru la Edineţ unde s-a întîlnit cu producătorii de fructe şi legume din nordul ţării. La şedinţă au participat reprezentanţii a 8 raioane: Briceni, Edineţ, Rîşcani, Donduşeni, Ocniţa, Floreşti, Drochia, Făleşti.

Prim – ministrul a discutat, despre dezvoltarea afacerilor cu atragerea investiţiilor de după hotarele ţării. Dumnealui s- a interesat de problemele cu care se confruntă producătorii agricoli din nordul ţării, solicitînd Ministerului Agriculturii şi Industriei  Alimentare a Republicii Moldova în persoana dnului Vasile Bumacov, identificarea soluţiilor în scopul depăşirii situaţiei create.

În discuţie premierul a precizat despre întrevederile  importante despre propunerile Guvernului întru facilitatea problemelor existente:

– acordarea de compensaţii,

– găsirea pieţei de desfacere,

S-a mai menţionat că în luna septembrie la Chişinău se va afla în vizită de lucru preşedintele Belarusiei Aleksandr Lucaşenco, unde se va discuta prioritar problema exportului produselor agricole în Republica Belarusi.