Prevenirea cazurilor de înec

Vara, cel mai aşteptat anotimp atît de către copii cît şi de maturi. Îndeosebi vara toţi optează pentru odihna şi nu în ultimul rînd merg la scăldat.

Avand in vedere ca, deja pe teritoriul raionului Edineţ, a fost înregistrat un caz de înec în s.Cuconeşti, angajaţii Inspectoratului de Poliţie Edineţ  vin în atenţia populaţiei cu rugămintea de a ţine cont de respectarea regulilor de securitate pentru prevenirea cazurilor de înec.

Ţineţi minte:

  • scaldatul sa se faca doar in locurile special amenajate in acest sens;
  • daca nu stiti sa inotati foarte bine, nu va aventurati in locuri periculoase, nesupravegheate; folositi in acest scop doar bazinele special amenajate si supravegheate de personal calificat;
  • nu va scaldati in rauri, lacuri, canale de irigatii sau de fuga ale raurilor, sau alte cursuri de apa unde malurile sunt abrupte, curentii sunt foarte puternici, albiile namoloase sau pline cu plante, pietre, crengi si trunchiuri de copaci;
  • dacă aţi întrebuinţat băuturi alcoolice sau vă simţiţi obosiţi evitaţi scăldatul.

O atenţie deosebită fiind acordată părinţilor cu copii, în vederea reducerii cazurilor de înec în rândul minorilor.

Stimaţi părinţi, de Dumneavoastră, în primul rând, depinde securitatea pe perioada estivală a copiilor.

– Se interzice scăldatul în locuri neamenajate şi necunoscute, în deosebi în preajma barajelor şi construcţiilor hidrotehnice (ecluze), locurile unde pot fi pietre sau tulpini şi rădăcini ale copacilor;

– De a se scălda numai în bazine şi lacuri adaptate pentru aceasta;

– De a supraveghea minorii în timpul scăldatului;

– De a folosi miljoace de susţinere pe apă pentru copii, în special pentru cei care nu pot înota;

– De a evita scăldatul în timp de noapte;

– De a nu intra în apa rece înfierbântaţi;

– De a nu utiliza băuturi alcoolice înainte de a intra în apă.

– În timpul plimbării cu barca pe apă nu săriţi din barcă, încredinţaţi-vă că sunt prezente mijloacele de salvare de la înec (colac de salvare), îmbrăcaţi vestonul de salvare.

Utilizatorii bazinelor acvatice urmează să instaleze indicatoare de interzicere a scăldatului în locuri neamenajate, iar în cazul de folosire a bazinului acvatic în scopuri de agrement să creeze puncte de salvare pe apă dotate cu barca cu motor, vâsle şi alte mijloace de salvare.

Aceste restricţii elementare vor reduce numărul cazurilor de înec în rândul populaţiei pe parcursul întregii perioade estivale.

 

Inspector principal al SP al SSP a IP Edineţ

maior de poliţie

Dana Tropoţel

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.