Prevederile legislației în domeniul ajutorului de stat în atenți a reprezentanților Administrației Publice locale din raionul Edineț

La data de 20 februarie 2019,   în sala de ședințe a Consiliului raional Edineț reprezentanții Consiliului Concurenței a Republicii Moldova: Valeriu BURLEA, Șef Direcție Ajutor de Stat pentru Dezvoltarea Regională și Olesea LUNGU, Șef Direcție Evidență și Raportare a Ajutoarelor de Stat  au  desfășurat seminarul de informare a persoanelor  responsabile de raportarea ajutorului de stat din cadrul APL de nivelul I și II,  axat  pe prevederile legislației în domeniul ajutorului de stat.

Vicepreședintele raionului,  Sergiu GHEORGHIȚĂ a salutat prezența reprezentanților Consiliului Concurenței a Republicii Moldova și a menționat necesitatea informării APL I și II în scopul aplicării corecte a legislației în domeniul ajutorului de stat.

Intenția de a desfășura astfel de seminar a venit din partea Secției economie a Consiliului raional Edineț în comun cu Oficiul Teritorial Nord a Consiliului Concurenței, care este amplasat la Bălți și care a fost susținută de Președintele raionului Edineț, Iurii GARAS.

La seminar s-au pus în discuție următoarele subiecte:

  1. Obligațiile furnizorului ajutorului de stat;
  2. Raportarea ajutoarelor de stat în programa SIRASM;
  3. Implementarea Programului Național în domeniul concurenței și ajutorului de stat pentru anii 2017-2020.

Reprezentanții APL au acordat întrebări din practica de lucru privind atribuirea la categoria ajutoarelor de stat și raportarea în programa SIRASM.

 

Șef Secție economie

Rodica CHIRIAC

Consiliul Raional Edinet © 2013 Contacte:str. Independenței 33, or. Edineț, MD-4601, Republica Moldova tel.: +24622058 E-mail:econsiliu@edinet.md Creat de Inform-Teh srl.