,,Participarea femeilor din raionul Edineț la viața publică și politică”.

La data de 19 iunie curent a avut loc întrunirea cu genericul ,,Participarea femeilor din raionul Edineț la viața publică și politică”. Evenimentul a fost organizat de Parlamentul Republicii Moldova, prin intermediul Oficiului  teritorial de informare Edineț (OTIP) şi cu suportul Programului PNUD.

Cu cuvînt de salut a venit dnul Iurii GARAS președintele raionului Edineț.

femeiDSC_0188

femeiDSC_0198

femeiDSC_0181

 

femeiDSC_0210 Obiectivul principal al acestei întruniri a fost  de a analiza dimensiunea de gen în politicile publice promovate în raionul Edineț, de a contribui la îmbunătățirea capacităților de abordare a problemelor esențiale legate de egalitatea de gen și drepturile omului.

Studiile efectuate au demonstrat că soluționarea problemelor legate de micșorarea sărăciei, învățământ și ocrotirea sănătății au un impact mai sporit asupra femeilor, decât asupra bărbaților. Astfel, îmbunătățirea participării femeilor în politică și în procesul decizional prin crearea unui mediu adecvat și incluziunea lor semnificativă în dezbaterea problemelor societății, ar avea un impact general pozitiv.

Participantele au discutat despre oportunitățile și provocările femeilor în viața publică și politică, precum și despre mecanismele și instrumentele legale existente în activitatea pe care o desfășoară.

Numai prin dialog direct și antrenarea tuturor instituțiilor în dezbateri politice, Parlamentul își consolidează rolul de promotor și apărător al valorilor democratice. Aceasta a fost concluzia celor 35 de participante la Masa rotunda ,,Participarea femeilor din raionul Edineț la viața publică și politică”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.