Parteneriat eficient dintre poliţie şi societate

 

Marţi, 22 martie curent, şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, a participat la o şedinţă de lucru cu conducerea,  primariilor, consilierii şi şefii serviciilor desconcentrate din raionul Edineţ, convocată la Condiliul raional.

Cu un cuvînt de salut s-a adresat celor prezenţi Iurii Garas, preşedintele raionului Edineţ. “Activitatea de astăzi vine din iniţiativa  Prim-ministrului Pavel Filip, lansată la întîlnirea cabinetului de miniştri cu preşedinţii de raioane din 27 ianuarie anul curent.  Astăzi în vizită de lucru se află şeful adjunct al IGP, şef interimar al Poliţiei Naţionale, colonel de poliţie Gheorghe Cavcaliuc şi împreună, prin exemplul nostru personal în relaţiile cu cetăţenii, să prioritizăm problemele şi să identificăm soluţiile”, a menţionat preşedintele raionului. La eveniment au fost prezenţi şeful Oficiului Teritorial Edineţ al Cancelariei de Stat Victor Cerevatîi, şeful Direcţieil Generale Securitate Publică a IGP colonel de poliţie Mihail Ciubaciuc, procurorul raionului Edineţ Ion Chistruga, vicepreşedinţii raionului Valerian Ciobanu, Gheorghe Pulbere şi Sergiu Gheorghiţă.

Vorbind despre scopul şi obiectivul vizitei, Gheorghe Cavcaliuc a specificat: “Venim cu nişte abordări sincere şi clare, ne dorim să  vorbim transparent despre problemele cu care vă confruntaţi dvs. în exercitarea obligaţiunilor de serviciu ca primari, despre problemele pe care le aveţi în colaborarea cu poliţia din raion. Să găsim soluţiile pentru ca APL în tandem cu poliţia să întreprindă pe viitor măsuri, în urma cărora vor avea de cîştigat cetăţenii”.

Discuţiile s-au axat în continuare pe rezultatele activităţilor desfăşurate în domeniu, cu abordarea unor subiecte referitor la perspectivele de interes comunitar, modul de activitate şi colaborare întru eficientizarea parteneriatului dintre poliţie şi societate.

În cadrul întrunirii, s-a vorbit despre proiectul-pilot „Supraveghere de Vecinătate” şi beneficiile acestuia, care funcţionează în Moldova pentru al treilea an consecutiv.. O informaţie despre situaţia criminogenă în raion a prezentat Alexandru Rusu, şeful Inspectoratului de Poliţie Edineţ.

Supravegherea de vecinătate este un parteneriat între poliţie şi cetăţeni. Fiecare membru al comunităţii, indiferent de vîrstă, poate contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii, prin acţiuni de supraveghere şi înştiinţare a organelor de poliţie despre activităţile suspecte, o acţiune comună în care se implică actorii comunitari: vecinii, poliţia, administraţia publică locală şi organizaţiile civice interesate, a specificat Gheorghe Cavcaliuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.