ORA PLANETEI

„Ora planetei” a devenit o întrecere anuală în inițiative pozitive, o dată importantă în calendarul instituţiilor de învăţămînt,  primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților mici și mari. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut ca în doar cîțiva ani mișcarea să devină cel mai mare eveniment de mediu. Doarece poluarea mediului ambiant, dublată de o nesățioasa folosire a resurselor energetice pe bază de combustibili fosili ca petrolul şi cărbunele, pe lîngă impactul profund asupra sănătăţii populaţiei, joacă și un rol negativ asupra Terrei, ceea ce  reprezintă   punerea în pericol a vieţii  pe Pămînt. Situația creată în prezent este una inadmisibilă, iar amînarea acestor probleme nu face decât să agraveze și mai mult starea de viitor pentru planeta noastră. Acțiuni urgente şi imediate sunt necesare pentru a schimba situația și a remedia balanța ecologică  a Planetei.

Evenimentul este marcat în fiecare an la nivel internațional în ultima sîmbătă din luna martie, astfel încît toate orașele sting luminele în intervalul 20.30 – 21.30 ceea ce  este o  acțiune menită să atragă atenția populaţiei  asupra încălzirii globale, schimbărilor climatice și reducerea poluării planetei.

Scopul evenimentului „Ora Planetei”  constă  în  conştientizarea  populaţiei prin  identificarea măsurilor de  stopare a  efectelor negative pe care le are poluarea asupra mediului.

Vă invităm să Vă solidarizaţi cu evenimentul “Ora planetei”- un eveniment internaţional, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică, care este una din cauzele schimbărilor climatice negative, resimţite tot mai mult pe Planetă. În prezent “Ora planetei” reprezintă cea mai largă acţiune ecologică şi constă în stingerea luminii şi deconectarea aparatelor  electrocasnice neesenţiale sîmbătă 25 martie 2017 în intervalul 20.30 – 21.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.