Oficiul Promo-LEX, inaugurat la Edineţ

Marţi, 21 martie, în cadrul mesei rotunde, organizată de Asociaţia Promo-LEX, a avut loc inaugurarea la Edineţ a Oficiului regional Nord al Asociaţiei respective. Acesta are în subordine 7 raioane: Ocniţa, Briceni, Donduşeni, Edineţ, Drochia, Soroca şi Rîşcani.

Cuvânt de salut a avut Alexandru Postica, directorul Programului Drepturile Omului, Asociaţia Promo-LEX. În alocuţiunea sa vorbitorul s-a referit la iniţiativa Asociaţiei de monitorizare a activităţii APL de nivelul II, îndemnând asistenţa să vină cu propuneri de fortificare a metodologiei de monitorizare a autorităţilor publice locale de nivelul al doilea.

IMG_6545

Călin Apostol, coordonator regional Nord, Asociaţia Promo-LEX, a informat despre constatările Misiunii de Observare a Alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova din 30 octombie 2016 pentru regiunea Nord. Au fost iniţiate discuţii cu privire la propunerile şi recomandările de îmbunătăţire a legislaţiei şi practicii electorale.

Metodologia de monitorizare a autorităţilor publice locale de nivelul II în asigurarea transparenţei în procesul decizional a fost prezentată de Igor Bucătaru, şef al Echipei de Analiză, Asociaţia Promo-LEX.

S-au întreniţut discuţii cu reprezentanţii mass-media, APL, ONG din regiune despre probleme actuale şi obiectivele colaborării de viitor.

Călin Apostol a declarat că Oficiul Regional Nord este deschis pentru colaborare de dezvoltare a ideilor şi fortificare a implicării civice a societăţii cu mass-media, APL-uri, ONG-uri, societatea civilă etc.

IMG_6553

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.