Ministrul Afacerilor Interne – la Edineț

Conform orarului întîlnirilor membrilor Guvernului în teritoriu, la 16 martie cu o vizită de lucru a venit Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova dl JIZDAN Alexandru. De asemenea au fost prezenți dl Oleg GANUȘCEAC, șef al cabinetului ministrului, dl Alexei ARMAȘU, președintele Asociației de Veterani al OAI, Constantin BUSUIOC, vice președintele Asociației de Veterani al OAI.

La întîlnire au participat ofițeri ai Inspectoratului de poliție, primarii orașelor, satelor(comunelor) din raion, șefii serviciilor desconcentrate în teritoriu, șefii direcțiilor și secțiilor Consiliului raional.

Ședința a fost deschisă cu un cuvînt de salut adresat de către președintele raionului Edineț  dl Iurii GARAS.

Discursul dlui ministru a fost axat pe reforma poliției  începută la sfârşitul anului trecut, care va răspunde atât necesităţilor unui stat de drept, cât şi aşteptărilor cetăţenilor. Ca țel reforma prevede creşterea nivelului siguranţei oamenilor, un alt sistem de remunerare a angajaților poliției, în funcţie de capacităţile de intervenţie şi de funcţiile pe care le deţin.

Pentru implementarea reformei, Uniunea Europeană va aloca 57 milioane euro. Acordul de finanţare a Programului de suport bugetar pentru reforma poliţiei a fost semnat în decembrie 2016.

Altă problem aboradtă din sală a fost cu privire la Asociația de Veterani al OAI.

Dl  ministru Jizdan a informat despre acțiunea inițiată de Ministerul de Interne, prin care veteranii Ministerului vor fi ajutaţi financiar chiar de angajatii MAI.

Aproape 90 la sută din angajaţi vor direcţiona două procente din impozitul pe venit în contul asociaţiei de veterani al instituţiei. Potrivit ministrului de Interne, dl Alexandru Jizdan, decizia de a dona cele două la sută din impozitul pe venit a fost luată chiar de angajații instituției.

Banii vor fi folosiți pentru soluționarea problemelor de ordin social, legate de sănătate, tratarea bolilor de care ei suferă și alte probleme, în dependență de gravitatea lor.

De asemenea ministrul s-a oprit și la activitatea inspectorilor de sector din localități, accentuân necesitatea conlucrării între autoritatea publică locală și inspectorul de sector, indicatorul  principal fiind securitatea localității.

S-a adus la cunoștință despre proiectele inițiate în parteneriat public privat la construcția de locuințe pentru angajații MAI la Chișinău, următoarea etapă fiind inițierea a astfel de proiecte în unele raioane.

Participanții la ședință au vorbit despre problemele cu care se confruntă în teritoriu, au apreciat pozitiv activitatea Ministerului, au enunțat propuneri.

După ședință dl ministru Alexandru Jizdan a depus flori la monumentul „Feciorilor Patriei – Glorie” din parcul orășenesc. Mai apoi dlui a petrecut audiența cetățenilor înscriși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.