Masă rotundă– problemele copilului aflat în dificultate

La 1 noiembrie a  avut loc o masă rotundă convocată de  dl Sergiu Gheorghiţă, vicepreședinte al raionului Edineț, președinte al Comisiei pentru protecţia copilului aflat în dificultate a Consiliului raional Edineţ.

La şedinţă a participat dna Rodica Moraru-Chilimar, şefa Secţiei politici familiale şi asistenţă socială pentru copii a Direcţiei politici de protecţie a familiei şi drepturilor copilului din cadrul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova.

A fost discutat noul Regulament privind funcţionarea Comisiei pentru protecţia copilului aflat în dificultate. S-au analizat obiectivele şi atribuţiile, organizarea şi funcţionarea comisiei, etapele de desfăşurare a şedinţelor. De asemenea, au fost abordate mai multe probleme şi impedimente cu care se confruntă comisia în activitatea cotidiană, s-au identificat soluţii pentru prevenirea cazurilor de separare a copiilor de familia biologică.

Dna Rodica Moraru-Chilimar, reprezentantul ministerului,  a răspuns la întrebările apărute pe parcursul discuției.

În continuare, membrii comisiei s-au întrunit în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi au fost înscrise 11 chestiuni.

Au fost examinate cereri şi demersuri cu privire la instituirea curatelei şi tutelei, şcolarizarea unor copii, cu referire la cazurile de plasare în centre de plasament şi maternale şi termenele aflării beneficiarilor în aceste instituţii, precum şi alte chestiuni actuale.

img_5462

 

img_5458

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.