Lansarea Campaniei naţionale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”în raionul Edineț

Desemnarea datei de 18 octombrie, „Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane” (TFU), reprezintă un pas important întreprins de către Comisia Europeană în anul 2007, urmărindu-se creşterea gradului de conştientizare a societăţii asupra complexităţii acestui fenomen.

În Republica Moldova, această dată este consemnată, începând cu anul 2012. În perioada 16-22 octombrie curent, al VI-lea an consecutiv se va desfășura Campania naţională „Săptămâna de luptă împotriva TFU”, scopul căreia este prevenirea şi combaterea TFU, sensibilizarea şi informarea societăţii despre riscurile şi consecinţele acestui fenomen, informarea despre realizările înregistrate, impedimentele în implementarea politicilor antitrafic, etc.

Desfăşurarea activităților vor fi coordonate de către Secretariatul permanent al Comitetului National pentru combaterea traficului de ființe umane și vor fi realizate pe întreg teritoriul ţării, în colaborare cu autoritățile publice centrale, partenerii de dezvoltare, la nivel local prin intermediul Comisiilor teritoriale pentru combaterea TFU. Este elaborat un plan de masuri de petrecere a  Campaniei. Planul poate fi accesată la link-ul: http://antitrafic.gov.md/libview.php?l=ro&idc=101&id=962&t=/Transparenta/Campania-nationala-Saptamana-de-lupta-impotriva-traficului-de-fiinte-umane-2017

Acţiunile preconizate presupun: mese rotunde pentru specialiștii cu competențe în domeniu, ateliere de lucru cu membrii echipelor multidisciplinare teritoriale, prezentarea raportului asupra analizei gradului de implementare a Sistemului național de referire (SNR) în perioada ultimilor 10 ani, precum și seminare tematice cu accent pe prevenirea fenomenului TFU și riscurile migrației ilegale.

De asemenea, vor fi organizate  lecții publice cu elevii diverse activități tematice în instituțiile de învățământ (ore de dirigenție, dezbateri, ore educative, dispute, sesiuni de informare, concursuri de eseuri și desene), vor fi difuzate spoturi video, bazate pe mărturiile victimelor TFU, altor forme de violenţă şi exploatare, etc. Pe parcursul săptămânii vor fi distribuite materiale informative, inclusiv la punctele de trecere a Frontierei de Stat.

Comisia teritoriala pentru combaterea TFU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.