Întreabă expertul

La 19 iunie 2018 la Edineț  a avut loc Platforma de comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de asociere/Zona de liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA) în cadrul programelor de asistență finanțate de Uniunea Europeană. Ca experți în probleme au venit: Iuliana DRAGALIN, Secretar de Stat în domeniul infrastructurii, calității și cooperării internaționale, Ministerul Economiei și infrastructurii, Raluca COSTACHE, lider de proiect, Proiectul UE „Vizibilitate și comunicare pentru AA/DCFTA”, parteneri și experți a proiectelor. La întrunire a fost prezent vicepreședintele raionului dl Sergiu GHEORGHIȚĂ.

S-au discutat problemele de acces la suport și finanțare pentru creșterea competitivității afacerii și dezvoltarea campaniei într-un mediu competitiv; pași de urmat în orientarea spre export. Au fost discutate oportunitățile și provocările în cadrul DCFTA cît și procedurile și standartele europene ca exemplu: proceduri sanitare, fitosanitare și veterinare, securitatea alimentelor, acte permisive, standarte și certificări, proceduri de conformitate și supraveghere, reguli de origine, cerințe și proceduri vamale, drepturi de proprietate intelectuală, servicii publice.

De asemenea s-a discutat despre creșterea competitivității și îmbunătățirea calității produselor și serviciilor în cadrul DCFTA și accesul la suportul și finanțarea pentru dezvoltarea și creșterea competitivității afacerii, despre pașii și cerințele care urmează a fi îndeplinite.

Țelul acestei platforme a fost de a informa persoanele cointeresate despre cum poți obține finanțare, cum poți explora noi oportunități pentru  afacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.