Întîlniri în teritoriu

Oleg Babin, viceministru al Afacerilor Interne, s-a aflat vineri, 22 aprilie 2016, cu o vizită de lucru în raionul Edineț. La Consiliul raional, demnitarul a avut o întrevedere cu președintele raionului Iurii Garas, în cadrul căreia s-a discutat despre conlucrarea fructuoasă cu Inspectoratul de Poliţie Edineţ, susţinerea din partea Consiliului Raional şi obiectivele pentru viitor. În sala de ședințe, viceministrul s-a întîlnit cu membri ai efectivului Inspectoratului de Poliție Edineț, autoritățile publice locale, conducătorii serviciilor desconcentrate și descentralizate din teritoriu.

În alocuțiunea sa de inaugurare a întrunirii, Iurii Garas a reiterat că vizita este întreprinsă în contextul Dispoziției Prim-ministrului Pavel Filip, lansată la o ședință de guvern, cu participarea președinților de raioane, pentru o cît mai eficientă conlucrare și un dialog deschis între executiv, administrațiile publice locale și serviciile desconcentrate.

În cadrul întrunirii s-a discutat despre importanţa consolidării relaţiilor dintre poliţie şi cetăţean, despre eficienţa comunicării cu societatea  şi colaborarea cu reprezentanţii administraţiei publice locale.

Oleg Babin a venit în fața audienței cu o succintă trecere în revistă vizavi de activitățile Ministerului Afacerilor Interne de la preluarea mandatului de către ministrul Alexandru Jizdan. O activitate orientată la comunicare, la deschiderea ministerului şi a serviciilor subordonate faţă de populație. Prin aceasta se urmărește scopul de a promova prestarea de servicii mult mai bune și mai calitative pentru cetățenii țării, întrucît menirea, în special a poliției, este acordarea serviciilor pentru oameni.

Vorbind despre imaginea poliției, Oleg Babin a reiterat că, potrivit ultimului sondaj efectuat de Institutul de Politici Publice, aceasta, din păcate, se află în top doar cu 30 de procente încredere din partea populației, fapt foarte regretabil. Cu eforturi comune, acţiuni prompte la solicitările cetăţenilor, transparenţă în activitate şi executarea cu corectitudine a obligaţiunilor de serviciu, poliţia trebuie să-şi cîştige autoritate şi încrederea oamenilor. Datoria poliției este să asigure liniștea și pacea în țară.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.