Încorporarea tinerilor în serviciul militar în termen

Astăzi, 24 iulie 2019 în parcul municipal  s-a petrecut o amplă activitate de încorporare a recruților în serviciul militar în termen, întâlnirea la baștină a militarilor și studenților, care au absolvit catedrele militareși înmânarea veteranilor de război a legitimațiilor de tip nou.

La activitatea de astăzi au participat dl Sergiu Gheorghiță, vicepreședintele raionului Edineț, dl Eugeniu Cușnir, șef-adjunct al Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat Edineț, dl colonel Ilie Ciocoi, comandantul Brigăzii Infanterie Motorizată „Moldova” Bălți, Preasfințitul Nicodim, episcop de Edineț și Briceni, veterani ai războiului, recruți din raioanele Edineț, Briceni, Dondușeni și Ocnița, părinți.

Cu cuvinte de încurajare și susținere pentru recruți au venit dl Sergiu Gheorghiță, dl Eugeniu Cușnir, dl colonel Ilie Ciocoi, cât și militarul în termen al Brigăzii 1 „Moldova” sergent inferior Vitalie Furtuneac, dna Tamara Cebanic, mama unui recrut și recrutul Dan Gurău.

Din partea Consiliului raional Edineț recruții au primit câte un set cu rechizite necesare în viața militarului.

Mai apoi de către colonelul Ilie Ciocoi au  fost înmânate legitimații de tip nou unor veterani de război.

Preasfințitul Nicodim cu un sobor de preoți au ținut o slujbă divină, îndrumîndu-i pe recruți.

A urmat  depunerea de  flori la monumentul „Feciorilor Patriei – Glorie” și s-au executat salve militare,  după care a urmat trecerea Grupei Port-Drapel și Gărzii de Onoare pin fața monumentului.

Pe piață recruții au făcut cunoștință cu materialele de promovare a serviciului militar, cât și ofertele pentru studii în instituțiile de învățământ superior în domeniul milităriei, prezentată de grupa mobilă.

Totodată, aici, pe piață recruții și-au luat rămas bun de la părinți, bunei, prieteni și prietene, ca mai apoi să fie îmbarcați în autocar și  deplasați la locul îndeplinirii serviciului militar.

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.