Încorporarea în rîndurile Armatei Naţionale şi Trupelor de carabinieri

În baza Decretului Preşedintelui Republicii Moldova, nr. 258 din 05.07.2017 ,,Privind eliberarea din serviciul militar în termen şi cu termen redus şi trecerea în rezervă a militarilor, durata serviciului militar al cărora a expirat, precum şi încorporarea cetăţenilor în serviciul militar în termen şi cu termen redus în octombrie 2017 – ianuarie 2018”; Hotărîrii Guvernului RM nr.864 din 17.08.2005, legii RM nr.1245-XV din 18.07.2002 ,,Cu privire la pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei” şi Deciziei consiliului raional, în perioada octombrie 2017 – ianuarie 2018 în cadrul Centrului militar teritorial Edineț se desfăşoară încorporarea recruţilor în serviciul militar în termen şi cel cu termen redus.

În perioada 18 – 25 septembrie 2017 în centrul militar teritorial Edineţ au activat comisiile medico – militară şi recrutare – încorporare. Comisiile au fost desfăşurate cu scopul verificării stării sănătăţii a recruţilor; verificarea situaţiei familiale şi acordarea amînărilor; repartizarea tinerilor la cursurile de pregătire a conducătorilor auto, la studii în instituţiile militare, pe genuri de armă şi încorporării în serviciu militar în termen, cu termen redus şi serviciu civil (de alternativă).

Comisia recrutare-încorporare are următoarea componenţă:

Gheorghe PULBERE – preşedintele comisiei, vicepreşedintele raionului Edineţ;

Vitalie CUŢEI – vicepreşedintele comisiei, colonel, comandantul centrului militar;

Dumitru RUSANOVSCHI  –  vicepreşedinte al comisiei, specialist în problemele protecţiei civile şi serviciului civil;

Vitalie OJOG – reprezentantul Inspectoratului de poliţie Edineţ maior, şef adjunct securitatea publică a IP Edineţ ;

Vasile VRABIE – reprezentantul Trupelor de Carabinieri, locotenent major;

Nicolae FETCO – preşedintele comisiei medico – militare, şef secţie consultativă.

Viorica ŞARIPOVA – secretar al comisiei, specialist superior CMT Edineţ.

Recruţii care în urma examenului medical au fost apreciaţi apţi pentru serviciul militar şi au fost predestinaţi pentru îndeplinirea serviciului militar în termen, vor fi încorporaţi în rîndurile Armatei Naţionale şi Trupelor de carabinieri, în perioada octombrie 2017 – ianuarie 2018.

DSCN6056

Totodată, Centrul militar teritorial Edineţ anunţă cetăţenii despre următoarele oferte:

– înmatricularea la cursurile de pregătire a conducătorilor auto la categoriile „C” din contul Ministerului Apărării. Studiile se desfăşor la Centru de Pregătire a Specialiştilor pentru Armata Naţională (Şcoala auto).

– înmatricularea la studii în Academia Militară a Forţelor Armate şi în instituţiile militare de peste hotare;

– angajarea în serviciu militar prin contract în unităţile Armatei Naţionale şi Trupelor de carabinieri.

Pentru informaţii suplimentare Vă puteţi adresa: Centru militar teritorial Edineţ str. V. Roşca 2. Telefon de contact: 024622323, 024623447, 024622373.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.