ÎN ATENȚIA PRIMARILOR DIN RAION!!!

Ministerul Economiei informează, că la 19 iulie curent a întrat în vigoare Legea nr.153 din 01.07.2016 cu privire la modificarea și completarea unor acte legislative, care reglementează procedura de lansare a unei activități comerciale prin notificare la primăria localității (Monitorul Oficial nr.215/216 din 19.07.2016, art.475). Astfel, autorizația de funționare în comerț, ca act permisiv, a fost exclusă prin substituirea acesteia cu simpla notificare la primăria localității a persoanei fizice/juridice, care intenționează să comercializeze produse/servicii (domeniul de reglementare a Legii nr.231 din 23.09.2010 cu privire la comerțul interior).

Concomitent, procedura de notificare la primărie prevede depunerea declarației pe propria răspundere a solicitantului despre cunoașterea condițiilor și cerințelor către unitățile comerciale / prestări servicii din punct de vedere al urbanismului și anume străzile/spațiile unde este interzisă practicarea comerțului, limitată vânzarea unor mărfuri sau restrâns programul de funcționare. Aceste norme trebuie să fie prevăzute untr-un Regulament intern aprobat de către Consiliul local, care să fie plasat pe site-ul oficial al primăriei și afișat public în incinta primăriei (termenul de executare – trimestrul I al anului 2017).

În acest context, menționăm, că a fost elaborat un Regulament-tip de desfășurare a comerțului în teritoriu, care poate fi remis la solicitare.

Pentru întrebări suplimentare Vă adresați la Secția Economie a Consiliului Raional la nr. de telefon 0(246)25471

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.