Festivalul raional „Hristos a Înviat”

Învierea lui Hristos întotdeauna a fost  și rămâne a fi izvor de bucurie duhovnicească pentru creștinii ortodocși. Bucuria duhovnicească a servit drept imbold pentru a fi organizat și desfășurat în raion, pe 30 aprilie, Festivalul raional al cântecului pascal „ Hristos a Înviat”, ediția a III-a.

Evenimentul a fost găzduit cu ospitalitate de primăria or. Cupcini în frumoasă Casă de cultură.

În holul căminului cultural a fost vernisată o expoziție pascală.

Activitatea a  avut drept scop promovarea tradițiilor creștinești de la generațiile respectabile la tinerele gererații prin: încondeerea oului de paște, coacerea cozonacului,  a hulubașilor de paște etc.   Şi-au vernisat lucrările localitățile  Alexeevca, Viișoara, Cuconești, Burlănești, Badragii Vechi,Ruseni, Rîngaci, Chiurt, Lopatnic, Brătușenii Noi, Cupcini, Terebna,Tîrnova, Fîntîna Albă, Parcova, Casa de creație Cupcini.

Festivalul a fost binecuvîntat de parohul bisericii „Înălțarea Domnului” din satul Chiurt, Vladimir Boian .

Despre semnificaţia Festivalului a vorbit Angela Bazatin, șefa Secției Cultură Edineț.

Cu un mesaj de felicitare pentru toți creștinii a venit președintele raionului Iurii Garas și primarul de Cupcini Ivan Ostaficiuc.

Învierea Domnului a luminat sufletele spectatorilor prin evoluarea în scenă a colectivelor: corul „Lăcrămioara” și formația folclorică „Semănătorii” din or.Cupcini, grupurile vocale „Ciuguraș” s.Chiurt, ”Stejarii” s.Terebna, „Fluieraș” s.Rîngaci, „Lăutar” s.Ruseni, „Grația”  s.Cuconești, formațiile  folclorice ”Tîrnoveanca” s.Tîrnova, „Crăițele” s.Terebna, „Sălcioara” s.Gașpar, „Ciugureanca” s.Ruseni, „Flori de dor” s.Lopatnic, „Opincuța” s.Cepeleuți, „Lunca Prutului” s.Viișoara, ”Alboteanca” s.Fîntîna Albă, „Hlinoienii” s.Hlinaia.

Sărbătoarea a finișat cu menționarea tuturor participanților la festival cu diplome și cadouri din partea Consiliului Raional Edineț și a parohiei Chiurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.