Expresul Partidului Democrat din Moldova în raionul Edineț

Joia trecută, 16 octombrie 2014, în cadrul campaniei de consultare naţională pe care democraţii o desfăşoară în această perioadă, în raionul Edineţ s-a aflat expresul Partidului Democrat din Moldova, în frunte cu Igor Corman, preşedintele Parlamentului RM, vicepreşedinte al PDM. Din echipă au făcut parte miniştri, viceminiştri, deputaţi.

La Edineţ, în dimineaţa zilei, oaspeţii au fost întîmpinaţi de membri ai partidului şi simpatizanţi. A deschis mitingul Galina Mosoric, preşedintele organizaţiei raionale PDM. Cu un mesaj în faţa celor prezenţi a venit Igor Corman. “Sîntem astăzi în raionul Edineţ pentru a vorbi cu oamenii, sincer şi deschis, a declarat preşedintele Parlamentului. Vom merge în cît mai multe localităţi pentru a transmite mesajul Partidului Democrat şi a-i asculta pe localnici. Intenţia noastră este să auzim opiniile cetăţenilor pentru ca apoi să le includem în definitivarea platformei electorale a partidului, în elaborarea programului de guvernare. Este bine să fim siguri că nu doar experţii partidului, politicienii şi-au inclus ideile în acest program, dar că acesta este susţinut şi de cetăţeni”.

După miting, fiecare membru al echipei, împreună cu membri al biroului organizaţiei raionale, au pornit prin localităţi.

Igor Corman, preşedintele Parlamentului RM, însoţit de Iurii Garas, preşedintele raionului Edineţ, şi Galina Mosoric,  s-a întîlnit, mai întîi, cu angajaţii de la SA RED “Nord-Vest”, filiala Edineţ. Următoarea destinaţie a fost comuna Cepeleuţi. Acolo sătenii s-au plîns că satul nu are casă de cultură, a fost distrus spitalul, că drumurile se află într-o stare cu totul deplorabilă.

A urmat vizita la ÎCS “Moldova-Zahăr” S.R.L. din or. Cupcini (fosta fabrică de zahăr fiind procurată de Societatea pe Acţiuni din Polonia Krajowa Spolka Cukrowa în noiembrie 2011), apoi a vizitat Centrul de Tineret Edineţ care se află în faza finală de reconstrucţie.

Monica Babuc, ministrul Culturii, a avut întîlniri cu oamenii din satele Tîrnova şi Trinca. Deputatul Gheorghe Braşovschi s-a deplasat în satele Ruseni, Goleni şi Lopatnic. Ruxanda Glavan, viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a discutat cu locuitorii satelor Zăbriceni, Terebna şi Cuconeşti. Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, le-a vorbit despre Planul economic pentru creşterea Moldovei, realizat de experţii PD, localnicilor din Corpaci, Hancăuţi şi Brînzeni, ascultînd şi propunerile lor. Victor Zubco, viceministru al aceluiaşi minister, i-a îndemnat pe oamenii prezenţi la întîlniri din satele Bădragii Vechi, Bădragii Noi şi Viişoara să susţină Partidul Democrat cu votul lor la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.