Doamna Angela Ganninger, ambasador al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, în vizită la Edineț

La  28 martrie 2019, în vizită de lucru, s-a aflat la IMSP „Spitalul raional Edineţ”, Excelenţa  Sa, doamna  ambasador al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger.

Evenimentul a fost prilejuit de funalizarea implementării proiectului “Calitatea și Eficiența Serviciilor de Sănătate”, implementat de Agenția germană pentru cooperare internațională (GIZ) la instituţia medical respectivă. Durata de implementare a proiectului a fost de treiani, ia rvaloarea lui se estimează la 267 mii euro

Graţie suportului financiar oferit de Ministerul Federal al Germaniei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, astăzi populaţiei din raionul Edineţ, dar şi pacienţilor din raioanele adiacente, i se acordă servicii medicale calitative şi modernizate. Mai multe secţii au fost dotate cu echipamente și dispositive medicale performante, inclusiv: defibrilatoare cu stimulatoare cardiace, dispozitive de monitorizare a stării pacienților, electrocardiografe cu multicanale, ventilatoare de terapie intensivă, echipamente cu ultrasunet etc.

La întâlnirea medicilor de la spitalul raional cu doamna ambasador a fost present şi preşedintele raionului Edineţ, Iurii Garas. Dânsul a adus mulţumiri poporului german, guvernului acestei ţări pentru proiectele pe care le implementează în Republica Moldova, inclusive în raionul Edineţ, care urmăresc scopul de a îmbunătăţi condiţiile de trai ale populaţiei. Totodată, preşedintele raionului şi-a expus dorinţa ca aceste relaţii să aibă durabilitate, astfel reforme fiind făcute în toate domeniile.

Excelenţa Sa, Angela Ganninger, însoţită de directorul IMSP „Spitalul raional Edineţ”, Anatolie Guţu, vicedirectorul Aliona Rusanovschi, preşedintele raionului, Iurii Garas, s-a documentat în secţii cum funcţionează dispozitivele medicale aduse la spital prin proiectul derulat.

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.