Dezbateri regionale privind reforma sistemului electoral.

La data de 16 iunie 2017 la  Edineț , în incinta  Casei de Cultură Edineț , Asociația Promo-LEX,  a organizat  dezbateri regionale privind reforma sistemului electoral.

Scopul acestor dezbateri a fost de a informa cetățenii  și actorii politici despre tipurile de sisteme electorale, aspectele pozitive și negative ale fiecărui tip de sistem electoral, precum și inițiativele legislative votate în primă lectură de Parlamentul Republicii Moldova privind trecerea la sistemul de vot uninominal și trecerea la sistemul de vot mixt paralel.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice locale de nivelul I și II, reprezentanți ai formațiunilor politice, organizațiilor obștești, cetățeni.

promolexIMG_7779

promolexIMG_7777

Moderator al dezbaterilor a fost  jurnalistaul Elena Robu.

moderator

În contextul inițiativelor de reformă a sistemului electoral,   aspectele pozitive și negative ale fiecărui tip de sistem electoral au fost prezentate de dl Pavel Postică- Promo-Lex.

promolexIMG_7791

În scenă au fost invitați reprezentanții partidelor politice, care susțin modificarea sistemului electoral – dl Igor Vremea , reprezentant al PDM și dl Fadei Nagacevschi, reprezentant al PSRM. Oponenți au fost reprezentanții partidelor politice, care se opun modificării sistemului electoral – dna Elena Bodnarenco, reprezentant  al PCRM, dl Alexandru Slusari , reprezentant al PPDA și dl Marin Veremciuc, reprezentant al PLDM.

promolexIMG_7803

Dezbaterile  s- au petrecut în cîteva etape:

  1. Prezentarea aspectelor pro și contra a oponenților din scenă,
  2. Întreabă oponentul
  3. Întrebări-răspunsuri la interpelările din sală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.