COOPERARE TRANSFRONTALIERĂ

La data de 01 decembrie 2016, în baza Acordului de cooperare încheiat între Consiliul raional Edineț și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Botoșani, România”,    în vizită oficială  la Președintele raionului Edineț Iurii Garas  s-au aflat reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “ Zona Metropolitană Botoșani, România” dl Ing.  Florin Simion Egner  și dl Gheorghe Ciobanu.

Vizita de lucru a D-lor a avut ca scop trasarea  obiectivelor de aplicare  de către    Consiliul raional  la Programul Operațional Comun Ro-MD pentru perioada 2014-2020 în domeniul turismului.

În ședința de lucru la dezbateri și propuneri au participat membrii grulului de lucru:   Gheorghe Pulbere – vicepreședintele raionului, Rodica Chiriac – șef Secție economie, Lidia  Musteață – specialist principal în domeniul turismului Secția cultură, Ion Paduca – șeful Direcției  Construcții, Gospodărie Comunală,  Drumuri,  Privatizare și  Postprivatizare și  Anatolie Gudumac – primar de Trinca.

Prin proiectul dat Consiliul raional Edineț, în cadrul Programului regional sectorial în domeniul dezvoltării atractivității turistice  în Regiunea de Dezvoltare Nord,  optează pentru conlucrare bilaterală cu partenerii din România în vederea studiului aprofundat, valorificării și promovării monumentului naturii din s. Trinca, care se află în cadrul traseului turistic al Rutei turistice I:  Lunca Prutului – leagănul civilizației umane.

intilnire-transfrontalieraimg_5606

intilnire-transfrontalieraimg_5611

intilnire-transfrontalieraimg_5614

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Raional Edinet © 2013 Creat de Inform-Teh srl.